Herinneringsmonumenten Dieren & dagboek van T.T. Brandsma

Foto: Oudheidkundige kring Rheden - Rozendaal

RHEDEN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal zal in het kader van 75 jaar vrijheid in 2020 meerdere activiteiten organiseren. Een van deze activiteiten is dat er iedere donderdag een nieuwsitem in het kader van 75 jaar vrijheid op haar website zal komen.

Op de website van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal vindt u donderdag 16 januari, naast informatie over de herinneringsmonumenten in Dieren en oude verhalen uit Ambt & Heerlijkheid in het kader van: 75 jaar vrijheid, het dagboek van T.T. Brandsma.

T.T. Brandsma was pennenlikker bij houtbedrijf Hupkes te Dieren, EHBO-man en verloofd met Coobatje Bönker uit Putten waar hij regelmatig naartoe fietste. Gedurende de oorlog houdt hij een dagboek bij. Na zijn overlijden bewerkt zijn zoon, Harmen Elisa Brandsma het zodat het kan worden uitgegeven. “Nu gaat het spel beginnen. Dagboekaantekeningen T.T. Brandsma 29 september 1944 – 18 april 1945”, werd als boek gepubliceerd bij Uitgeverij Narratio. Het is nu als PDF is te downloaden via de website: https://www.oudheidkundigekring.nl/.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

75 jaar vrijheid

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden