Hulpbisschop Mgr. Hoogenboom zondag 26 januari in de Emmaüskerk te Dieren

Foto: Aartsbisdom Utrecht

DIEREN – Op zondagmorgen 26 januari a.s. zal hulpbisschop Mgr. mr. drs. Th. C. M. Hoogenboom van het Aartsbisdom Utrecht celebrant zijn tijdens de eucharistieviering in de Emmaüskerk te Dieren. Hij wordt daarbij geassisteerd door diaken Ronald Heinen van de Eusebiusparochie, het Kleopaskoor verzorgt de muzikale begeleiding.

Mgr. Hoogenboom werd in september 1999 op 39-jarige leeftijd tot priester gewijd. Hij studeerde daarna constitutioneel, administratief en internationaal recht en voltooide zijn doctoraalstudie Theologie in Utrecht. Hij was van 2001-2008 conrector van de priesteropleiding het Ariënskonvikt van het Aartsbisdom Utrecht. In februari 2010 werd hij tot bisschop gewijd. Mgr. Hoogenboom is bisschop-referent voor COMECE, de Commissie van Bisschoppen van de Europese Gemeenschap (Commissio Episcopatuum Communitatis Europensis). COMECE verenigt de bisschoppen die de Bisschoppenconferenties in de 28 lidstaten van de Europese Unie vertegenwoordigen.

De Eucharistieviering begint om 9.30 uur in de RK-kerk, Rode Kruislaan 2 te Dieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen