Geslaagd Vrijwilligersfeest van Radar Uitvoering Oost in Theothorne

DIEREN – Zaterdag 18 januari organiseerde Radar Uitvoering Oost haar jaarlijkse Vrijwilligersdag. Dé dag ter waardering van de Vrijwilliger.

In een gezellig aangekleed zalencentrum Theothorne in Dieren werden de aanwezige vrijwilligers en bezoekers welkom geheten met koffie en gebak. En, zeker niet onbelangrijk, live muziek van Trio Concordia.

Radar Uitvoering Oost, die in onze gemeente onder andere passend werk koppelt aan de juiste vrijwilligers, organiseert deze dag als teken van dank voor alle vrijwilligers in de gemeente, maar ook om mensen in een ontspannen setting kennis met elkaar te laten maken.

Om de ruim 120 aanwezige vrijwilligers een ontspannen dag te bezorgen werd de film ‘C’est la vie!’ getoond in de bioscoopzaal van Filmhuis Dieren, ook gevestigd in Theothorne. Hier voorafgaand nam Micha Baksteen, teamleider van Radar Uitvoering, het woord en verwelkomde iedereen hartelijk. “Wij zijn heel blij dat u hier allemaal bent,” sprak hij, “voor ons is dit het hoogtepunt van het jaar. Omdat wij een gedeelte van de vrijwilligers hiermee een plezierige middag kunnen bezorgen.”

Vervolgens was het woord aan Anton Logemann, wethouder in Rozendaal en zelf ook al jaren vrijwilliger bij natuurmonumenten. “Wij van de gemeente Rozendaal,” vertelde Logemann, “… en ik denk dat ik ook namens gemeente Rheden mag zeggen, willen u hartelijk danken voor uw inzet als vrijwilligers. Wij vrijwilligers zijn gewoon het cement van de samenleving. Zonder die vrijwilligers komen heel veel dingen gewoon niet van de grond.”

Tot slot sprak Rhedense wethouder Gea Hofstede, haar verhaal begon met een aantal feiten, namelijk dat 52 procent van de inwoners van de gemeente Rheden vrijwilligerswerk doen, waarvan 43 procent binnen de gemeente zelf. Dat zijn ruim 20.000 mensen, een enorm aantal.

“Behalve dat dit erg nuttig is,” vertelde Hofstede, “is het ook gewoon heel erg leuk. Waardevol voor de samenleving, hoe groot of hoe klein de bijdrage ook is. U bent gewoon verschrikkelijk waardevol. Ik wens u allemaal een fantastische middag.”

Ook wees zij de aanwezigen op het bestaan van het Vrijwilligersloket van Radar Uitvoering, waar iedereen terecht kan voor vragen omtrent vrijwilligerswerk, of voor mensen die op zoek zijn naar een leuke tijdsbesteding en daarmee ook nog eens een ander zouden willen helpen.

Na de film was er tijd voor hapjes en drankjes en werden een hoop verhalen en ervaringen uitgewisseld. Ook was er de gelegenheid opmerkingen en ideeën voor de toekomst achter te laten, want, zo zei een van de organisatoren Filiz Okan: “Iedereen kan zijn of haar ideeën delen, want input van onze vrijwilligers is heel belangrijk voor ons.”

Er kan met recht worden gezegd dat het een geslaagde Vrijwilligersdag was en dat de aanwezigen een leuke dag hebben gehad.

Voor meer informatie over Radar uitvoering: http://radaruitvoering.nl/oost/ons-werk/rheden/.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen