Marjolein haalt €440 op voor Koala’s en andere dieren in nood door branden Australië

Foto: Marjolein van Amersfoort

RHEDEN – Twee weken geleden vroeg Marjolein van Amersfoort (9 jaar) uit groep 6 van OBS de Rheder Enk zich af wat ze kon doen voor de dieren in Australië en met name de Koala’s die zo zwaar getroffen zijn door de grote bosbranden.

Grote leefgebieden zijn volledig platgebrand en veel dieren zitten momenteel in diverse opvanglocaties. Bossen moeten herplant worden en de dieren moeten verzorging krijgen.

Marjolein dacht eerst aan een actie in haar klas om geld op te halen. Al snel werd dat de hele school en zelfs de Mauritiusschool die in hetzelfde pand zit in Rheden deed mee.

Vier dagen lang is er door kinderen van de Rheder Enk en de Mauritiusschool en door Marjolein gecollecteerd. De actie werd een groot succes. Vele kinderen deden hun best om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Zo werden er bolderkarren vol lege flessen opgehaald en al dat statiegeld ging in de collectebussen.

Dat leverde een prachtig resultaat op van  €440,–.

Dit geld wordt overgemaakt naar het Wereld Natuurfonds voor hun actie “Australië staat in brand”, iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes heel erg bedankt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen