Werkbezoek wethouder Haverkamp bij Manueeltherapie Ruud Wils in Rheden

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Onlangs bracht Ronald Haverkamp, wethouder economische zaken, een bedrijfsbezoek aan Manueeltherapie Ruud Wils. Wethouder Haverkamp bezoekt regelmatig bedrijven in de gemeente.

Dit keer was er echter een extra aanleiding: de praktijk van Ruud Wils is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot de beste praktijk van de regio Arnhem met maar liefst een gemiddelde score van een 9 (bron: Mediquest)

Manueeltherapie Ruud Wils is gevestigd aan de Dorpsstraat 49A in het dorp Rheden. Ruud is zijn praktijk gestart in 2016 en heeft inmiddels twee medewerkers in dienst. De praktijk is gespecialiseerd in een aantal therapieën: fysiotherapie, manueeltherapie, oedeemtherapie en dry needling. Vanaf 2020 richt de praktijk zich ook op preventie van klachten door op maat gemaakte oefenprogramma’s. Daarnaast willen Ruud en zijn medewerkers een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefstijl van mensen. Speerpunten daarin zijn: het terugbrengen van het aantal rokers, alcoholproblematiek en mensen met een burn-out, overgewicht of een depressie.

Minst aantal behandelingen

In 2019 telde de praktijk 1.038 patiënten en zijn er 6.987 behandelingen uitgevoerd. Dit betekent dat de praktijk van Ruud in de regio een praktijk is met het minst aantal behandelingen per cliënt, namelijk 6,73. Opmerkelijk is ook dat het ziekteverzuim bij de medewerkers al jaren op 0% staat.

Wethouder Ronald Haverkamp kreeg een rondleiding door de praktijk en een uitgebreide toelichting. Ook probeerde hij zelf één van de apparaten uit. Wethouder Haverkamp prijst vooral de aandacht die Ruud heeft voor zijn cliënten en de duidelijke manier waarop hij ze uitleg geeft wat er aan de hand is.

Ronald Haverkamp:

“De visie van Ruud Wils sluit precies aan bij onze gemeentelijke visie. Meer preventie en het voorkomen van onnodige zorg maar wel door kwaliteit voorop te stellen. Zo kunnen we de zorgkosten beheersbaar houden. Ik ben er trots op dat we een zorgverlener als Ruud Wils binnen onze gemeentegrenzen hebben.”

Werkbezoek Ronald Haverkamp - Ruud Wils - gemeente Rheden

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden