Lezing over de oorlog in de dorpen aan de Veluwezoom

Foto: Wencel Maresch

VELP – In pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, wordt woensdag 12 februari een lezing verzorgd door Wencel Maresch. Hij vertelt aan de hand van soms uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten over de oorlogsjaren in de dorpen aan de Veluwezoom.

Maresch publiceerde in 2005 een lijvig boek over de oorlogsjaren onder de titel ‘Oorlog aan de Veluwezoom’. Enkele jaren geleden volgde een tweede druk van die succesvolle uitgave. Bovendien bleef hij ook na het schrijven van zijn boek materiaal over de oorlogsjaren in Dieren en omgeving verzamelen en dat nieuwe materiaal komt ook aan de orde tijdens de lezing. De voordracht begint woensdag 12 februari om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 Velp, is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree. facebook.com/rhedeninoorlogstijd

(Foto: De bevrijding van Dieren in 1945. De Tweede Wereldoorlog is het onderwerp van de lezing in Museum Rheden in oorlogstijd.)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen