Carnavalsoptochten Velp, Rheden en Dieren afgelast

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/RHEDE/DIEREN – Na uitgebreid overleg met de gemeente Rheden en de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden hebben carnavalsverenigingen De Narrenkap, De Blaospiepkes, De Heiknüüters, De Nölers en De Deurdauwers vanochtend toch moeten besluiten om de Velpse, Rhedense en Dierense carnavalsoptochten vandaag af te gelasten.

De buienlijn is alleen maar hoger dan verwacht te komen liggen en vanmiddag wordt er nog windkracht 6 verwacht. Met deze weersomstandigheden is het onverantwoord om een carnavalsoptocht doorgang te laten vinden.

De Narrenkap hanteert vandaag dan ook een aangepast programma. Vanaf 14:00 uur barst het feest los in ’t Narrenhuus aan de Beemd 3 in Velp. Om 13:30 openen de deuren van de zaal. Uiteraard wordt vandaag wel de nieuwe ‘Drager van het Grootkruis in de Orde van het Velpse Narrenrijk’ bekendgemaakt.

Carnavalsvereniging De Heiknüüters laat de instuif bij Partycentrum Ons Huis gewoon doorgaan, daar kunnen de creaties en kleding die gemaakt waren voor de optocht alsnog bekeken worden door het publiek en de deelnemers zelf. !3:11 uur Partycentrum Ons Huis op het Mr. B.van Leeuwenplein te Rheden.

Ook in Dieren is er een alternatief programma Cv. De Deurdauwers en Cv. De Nölers verzamelen bij Het Schilderij om 13:30 uur en houden daar vandaan een kroegentocht door Dieren.

Het KNMI heeft code geel afgegeven wat inhoudt dat we zware windstoten en buien kunnen verwachten. “Dat maakt het onverantwoord nu met de wagen de weg op de te gaan,” zegt Dorus Klomberg, wethouder van de gemeente Rheden, ”Dat is echt heel jammer voor alle carnavalsverenigingen en hun leden die veel werk in de voorbereiding hebben gestopt.”

Er wordt nu druk besproken bij de carnavalsverenigingen of en wanneer de optochten dan wel gehouden zullen worden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen