WO2-café in de Bibliotheek Dieren en regio

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Heb je een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Of heb je bijzondere foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in de Bibliotheek van Dieren.

Onder het genot van een broodje en koffie of thee kun je jouw verhaal delen met de organisatie en elkaar. Bij het WO2-café zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland.

Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

De organisatie ligt in handen van Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland, zij maken een toer door Gelderland waarbij op diverse lokaties WO2-cafés gehouden in Gelderse bibliotheken. Dit in het kader van 75 jaar bevrijding dat dit jaar uitvoerig gevierd wordt.

Het WO2-café in de Bibliotheek Dieren is op woensdag 8 april 2020 van 12.00 tot 14.00 uur. Mocht je op deze datum niet kunnen dan zijn er van 5 maart tot en met 15 april andere bibliotheken te bezoeken. Kijk dan op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes

75 jaar vrijheid, in het spoor van de bevrijders

Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. Ze reizen door de provincie en gaan terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die je meeneemt naar toen. 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.

Bron: Omroep Gelderland

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden