Remise in Havikerwaard op monumentenlijst?

Foto: Gerrit Middelkoop

DE STEEG – Het lijkt er op dat de laatste herinnering aan een groots verleden van de steenfabrieken in de Havikerwaard op het nippertje gered gaat worden. De monumentencommissie van de gemeente Rheden heeft op dinsdag 18 februari een dringend advies opgesteld om de remise van de voormalige steenfabriek Bingerden te behouden.

Uniek in Gelderland, wellicht in Nederland, was de conclusie van de commissie. De petitie “Red De Remise” die een onderdeel vormt van de Grote Vertelshow DE WEERT is inmiddels ondertekend door zo’n tweehonderd sympathisanten.

De grote belangstelling voor de historie van de Havikerwaard blijkt ook uit de opkomst van een breed publiek bij de acht voorstellingen van DE WEERT die de historie van de steenbakindustrie en de actualiteit van De Havikerwaard als onderwerpen heeft. Zes van de negen voorstellingen waren of zijn reeds uitverkocht. Alleen in Ellecom op 5 maart, in Spankeren op 12 maart en in Laag Soeren op 19 maart zijn nog plaatsen vrij.

Entree: 10 euro, zaal open 19.30, aanvang 20.00 uur. Reserveren: [email protected] of 026 3647815

www.dedingenfabriek.nl/nieuws

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen