Getuigen gezocht: Babbeltruc Kerkallee te Velp

Foto: politie

VELP – De politie onderzoekt een misdrijf waarbij iemand is beroofd door middel van een babbeltruc in de Kerkallee te Velp. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is dit belangrijke informatie voor het lopende onderzoek.

Het misdrijf is gepleegd op vrijdag 28 februari 2020 tussen 11:30 uur en 11:45 uur in de Kerkallee ter hoogte van huisnummer 123 t/m 139 te Velp.

Signalement:

Eerste vrouw:- 25 jaar;- lang bruin haar;- 1,60 meter lang;- mager postuur;- iets donkere huidskleur- geheel in het zwart gekleed- sprak gebrekkig Nederlands- ze zei dat ze van Marokkaanse afkomst was.

Tweede vrouw:- 45-50 jaar;- iets donkere huidskleur;- 1,55 lang;- dik gezet postuur;- zwarte hoofddoek op;- zwarte lange jas droeg ze.- sprak ook gebrekkig Nederlands.

Toedracht: Er werd aangebeld. Er stond een Marokkaanse dame voor de deur die aangaf dat ze binnenkort in de buurt ging wonen en dat ze een lekkage hadden ergens in de keuken en of de melder van het misdrijf haar wilde vertellen hoe dat onderdeel heet als ze het aanwijst. De melder heeft haar de keuken in gelaten, het onderdeel aan laten wijzen en gezegd dat het een “sifon” heet. Ineens stond er nog een Marokkaanse wat oudere dame bij hen, de andere gaf aan dat het haar zus was. De melder heeft ze toen de deur gewezen.

Heeft u of één van uw huisgenoten:

  • Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
  • Een onbekend voertuig (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord?
  • Camerabeelden, foto’s en/of overige informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze woninginbraak, neemt u dan direct contact op met de politie via de ‘Reageren‘-knop. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Meer informatie: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Een inbraak voorkomen?

Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844.Klik hier om te reageren

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen