NIO praat mee over begrenzing in vrijwilligerswerk

Foto: NIO

RHEDEN/ROZENDAAL – Het NIO (Netwerk Informele Ondersteuning) brengt tijdens de netwerkbijeenkomst van dinsdagavond 17 maart het volgende thema onder de aandacht: ‘Begrenzing in vrijwilligerswerk’.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die ondersteuning bieden via zorg- en welzijnorganisaties of -initiatieven.

De avond vindt plaats in Partycentrum Ons Huis aan het mr B. van Leeuwenplein 7 te Rheden en begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie of thee klaar.

Alphons Ensink, begeleidingsdeskundige, maatschappelijk werker en coach op het gebied van onder andere ouderenzorg, behandelt deze avond het thema over begrenzing in vrijwilligerswerk.

Dit thema is uitgekozen omdat de kerngroep van het NIO vanuit de achterban signalen ontving over de tweestrijd waarmee vrijwilligers regelmatig te kampen hebben. Bij diverse organisaties loopt het aantal vrijwilligers terug. Er wordt een beroep gedaan op een kleiner vrijwilligersbestand.

Je doet het vrijwilligerswerk met veel liefde en plezier, waardoor soms het -nee- zeggen best lastig is. Je hebt immers ook andere privé-afspraken of wellicht heb je eerlijk gezegd eigenlijk niet zo’n zin in die ‘klus’. Dit geldt niet alleen voor het aantal uren die je inzet, maar ook wat kan je als vrijwilliger doen en wanneer wordt het de verantwoordelijkheid van professionals. Hoe ga je met deze begrenzing van het vrijwilligerswerk om zodat het leuk en behapbaar blijft.

Na de inleiding wisselen de aanwezigen in kleine groepjes over dit belangrijke thema hun ervaringen uit. Tips zullen ongetwijfeld over en weer gaan.

Met het organiseren van netwerkbijeenkomsten brengt het NIO vrijwilligers bij elkaar zodat zij elkaar leren kennen en elkaar in het vrijwilligerswerk lokaal gaan vinden. Het NIO stimuleert samenwerking bij lokale informele hulpvragen en activiteiten. Bovendien ervaren vrijwilligers het onderling uitwisselen van ervaringen als ondersteunend.

Tijdstip

Deze netwerkbijeenkomst is dit keer op een avond. De kerngroep van het NIO ontving signalen dat er vrijwilligers zijn die het jammer vinden niet deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomsten. Zij zijn overdag bezet. Om zoveel mogelijk vrijwilligers de gelegenheid te bieden aanwezig te zijn, verzorgt de kerngroep deze bijeenkomsten in het vervolg afwisselend in de namiddag en in de avond.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich van tevoren aanmelden via het secretariaat: [email protected] of via het telefoonnummer 06 363 24 778.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen