Klassiek en klassiekers in de Dorpskerk Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Franse romantiek, Hongaarse passie en Spaans temperament: dat is wat u kunt verwachten als u op zondagmiddag 22 maart naar het concert in de Dorpskerk van Rheden komt.

De musici verwennen hun publiek met een aantal bekende werken van onder andere Gabriël Fauré, Bela Bartók, George Bizet en Astor Piazzolla. Daarnaast brengen zij zeker ook enkele verrassende composities ten gehore. Niet voor niets kreeg het concert de titel ‘Klassiek en klassiekers’ mee. Deze middag staat, naast klassiek, ook lichte muziek op het programma. Het concert eindigt zelfs met een uitstapje naar Abbey Road.

Martine, Lisette, Martine en Sanne vormen sinds 2016 het klarinetkwartet Marlimasa. De vier muzikale dames op rode pumps zijn zeer regelmatig te beluisteren in de regio. Soms treden zij op in een mooie concertzaal, soms in een sfeervolle oude kerk, Zij organiseren zelf concerten, maar verzorgen ook graag achtergrondmuziek of muzikale intermezzo’s bij diverse bijeenkomsten.

Blaaskwintet Burla (fluit, klarinet, hobo, hoorn, fagot) bestaat al sinds 2003, in ongewijzigde samenstelling. De vijf ervaren muziekvrienden kennen elkaar uit het Twentse orkestleven. Hoewel zij alle vijf klassiek geschoold zijn bestaat hun repertoire uit een goede mix van klassieke, moderne en lichte muziek.

Beide ensembles kijken uit naar het concert en verwelkomen u heel graag op de eerste zondag van een nieuwe lente!

Het concert is op 22 maart 2020 en begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de organisatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden