Overstelpende drukte bij uitreiking vrijwilligersprijs 2013

DIEREN – Zaterdag 30 november 2013 werd in Dieren de vrijwilligersprijs 2013 uitgereikt.De organisatie was in handen van VIVA Rheden.

De gemeenten Rheden en Rozendaal hebben ook dit jaar vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zo werd er een verkiezing ‘vrijwilliger(s) van het jaar’ gehouden. Deze was georganiseerd door het Loket Vrijwillige Inzet van Stichting VIVA Rheden. Allerlei organisaties en instellingen kregen de kans om hun vrijwilligers te nomineren en af te vaardigen naar Dieren. Hier is veel gebruik van gemaakt. Er waren zoveel aanmeldingen ingestuurd, dat de organisatie besloot niet alle aangemelde mensen toe te laten, het had gewoonweg niet in de zaal gekund, nu hingen de mensen al met de benen buiten.
Het programma van werd gestart in de theaterzaal door Maud van Braam, werkzaam als coördinator loket Vrijwillige Inzet & Sociale Activering. Er werd voor de eerste groep vrijwilligers de film ‘Trouble with a curve’ gedraaid. Daarna kwamen ook de andere vrijwilligers naar de grote zaal waar een ieder werd verwelkomd met een drankje en een inleidend woord van de coördinator. Ook het buffet werd geopend. 
qn20cwcox9id8r7jgv9p87ree
Eleonoor Donders (links) ontvangt uit handen van Maud van Braam de oorkonde
Na een klein uurtje was het tijd voor de handeling waarvoor een ieder gekomen was: de uitreiking van de vrijwilligersprijs 2013. Na een inleiding door van Braam en vervolgens wethouder Tjebbe Vughts werden – onder toeziend oog van o.a. wethouder Arno Adema (gemeente Rozendaal), Belinda Rabelink (Rabobank) en Veronica van Nielen (Vivare) de nominaties bekend gemaakt. De genomineerden werden één voor één naar voren geroepen en namen plaats voor in de zaal bij de leden van de jury. Deze had het echter niet gemakkelijk gehad. Er waren zeer veel organisaties waaruit gekozen diende te worden en de verschillen tussen nominatie en uiteindelijke prijswinnaar waren soms miniem te noemen.
uzn9hprgk3c6c4j6wg6yrqkfg
Alle prijswinnaars
Binnen elke categorie, jongeren tot 35 jaar, 35+, groep en een organisatie, waren drie genomineerden. Zij kregen in ieder geval al een oorkonde uitgereikt. Uit hun midden werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Hij of zij sprak nog een enkel woord, onder meer over de bestemming van het gewonnen geldbedrag dat beschikbaar was gesteld door de gemeenten Rheden en Rozendaal, Vivare en de Rabobank. Na afloop van de bekendmakingen kregen alle in de zaal aanwezige vrijwilligers een applaus van de jury en afgevaardigden van organisaties, gemeenten en politieke partijen. De tweede groep vrijwilligers kreeg tot slot de film ‘42’ aangeboden.
De prijswinnaars:
categorie 1: tot 35 jaar : Frank Teunissen van de volleybalclub Rebelle uit Dieren
categorie 2: 35 +          : Eleonore Donders van de RK Eusebiusparochie OLV Visitatie Velp
categorie 3: groep        : Vrijwilligers en bestuur van De Poort / Buurthuis Velp
categorie 4: organisatie: Hospice Rozenheuvel uit Rozendaal
Foto’s onder, prijswinnaars, respectievelijk: Frank Teunissen (winnaar tot 35 jaar), vrijwilliger De Poort (groep) en vrijwilliger Hospice Rozenheuvel (organisatie). Eleonoor Donders won de prijs in de categorie 35+ (foto zie boven).
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
pnam2lzyvgrsltngzbwmjiog3
wlpapxs3hgd0whw5jifsd9jer
dmwc6t3ntcxq6vxgr0fbarxjh
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen