Nieuw initiatief voor lokale verbroedering: “Samen Sterk Tegen Corona”

Foto: #SamenSterkTegenCorona

GEMEENTE RHEDEN/DOESBURG – Sinds kort is er een initiatief opgestart in Nederland dat vanwege de Coronacrisis die nu in het land heerst en dat voor een stukje verbroedering en positiviteit moet gaan zorgen.

Dit initiatief heet: “Samen Sterk Tegen Corona”

Rheden.nieuws.nl, de Regiobode en de gemeentes Rheden en Doesburg juichen het  posterinitiatief #SamensterktegenCorona van harte toe. Op posters kun je aangeven of je hulp wenst, of hulp aan te bieden hebt én hoe je bereikbaar bent. Je kan een telefoonnummer invullen op de poster zodat je geen contact hoeft te hebben maar “op afstand” je hulp kan vragen of kan aanbieden.

We kunnen er niet meer onderuit, het Coronavirus grijpt nog steeds om zich heen, ook in onze gemeente. Door de regering is er een aantal drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich in snel tempo verder verspreidt. Maatregelen die nodig zijn om samen de strijd tegen Corona aan te gaan.

Twee invalshoeken

De basis van het initiatief is een grote A3 formaat poster. Deze speciale ‘#SamenSterkTegenCorona’-poster kent twee kanten. De ene zijde van de poster laat zien dat men hulp aanbiedt voor degenen die het nodig hebben, de andere zijde communiceert juist dat men wel wat hulp kan gebruiken. Omdat het RIVM nadrukkelijk heeft aangegeven sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden, kan men een telefoonnummer invullen op de poster waarop men bereikt kan worden. Zo kan telefonisch worden besproken met de helpers en met de helpenden wat de wensen zijn.

Gratis poster

Laat zien dat je meedoet in de strijd tegen Corona!

Dinsdag staat er een poster in de Regiobode. Als je wilt kan je ook de ‘#SamenSterkTegenCorona’-poster bestellen (voor jezelf of voor jouw naaste) gratis via de website www.samensterktegencorona.nl. ook is deze poster op aanvraag te verkrijgen via [email protected].

(Bron Samen Sterk Tegen Corona)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden