Paul van Vliet komt toch naar Velp

Foto: Sri Lanka - Paul van Vliet

In Velp is besloten om alle bijeenkomsten van Herdenken & Vieren van 75 Jaar Vrijheid in april te annuleren. Ook de festiviteiten op Koningsdag gaan niet door. Maar wat betreft het optreden van Paul van Vliet in Velp is er goed nieuws.

De Benefietvoorstelling voor UNICEF – gepland op 17 april in de Grote Kerk aan de Kerkstraat – is verplaatst naar vrijdag 30 oktober om 20.00 uur. Reeds gereserveerde plaatsen blijven geldig. En vanaf nu kan iedereen ‘de laatste kaarten’ reserveren op www.eenpassievoorboeken.nl  Mocht de voorstelling in oktober onverhoopt niet doorgaan, dan worden de betalingen teruggestort. Tenzij men die betaling beschouwt als donatie voor UNICEF, natuurlijk.

Cabaretier en UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet zette in mei 2018 een punt achter een carrière van 60 jaar spelen in theaters. Hij schreef daarna het boek Brieven aan God en andere mensen, een “autobiografie van nooit verzonden brieven”, persoonlijke brieven aan mensen in zijn directe omgeving. Voor zijn optreden in de Grote Kerk te Velp maakte hij een speciaal programma waarin deze twee disciplines, het zingen en schrijven, worden samengebracht. Begeleid voor zijn vaste pianist Klaas van Dijk zingt hij bekende en minder bekende liedjes én vertelt hij enkele verhalen uit zijn boek.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Paul van Vliet - Roy Beusker

Audrey Hepburn

Een van de brieven in het boek schreef Paul van Vliet aan vriendin Audrey Hepburn. Zij woonde eerst in Oosterbeek, toen in Arnhem en de laatste oorlogsjaren in Velp, bij haar grootvader baron Van Heemstra. Daar maakte ze de Hongerwinter mee en verschool ze zich met familie en buren in de kelder als er weer granaatbeschietingen waren of als er bommen vielen. De herinneringen aan die angstige periode en het feest van de Bevrijding, toen het Rode Kruis eten en warme dekens bracht, motiveerden haar later om Goodwill ambassadeur te worden van UNICEF.

In 1992 werd Paul van Vliet door Audrey Hepburn geïnstalleerd als eerste UNICEF ambassadeur van Nederland. Sindsdien heeft hij veel van zijn tijd en werkkracht ingezet voor het Kinderfonds van de Verenigde Naties. Hij maakte een groot aantal reizen voor reportages van UNICEF projecten in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Zijn stem reserveert hij exclusief voor UNICEF commercials en andere audiovisuele producties. Hij houdt lezingen en spreekbeurten en vertegenwoordigt UNICEF bij tal van gelegenheden.

Paul van Vliet beschouwt Unicef naast zijn artistieke werk als de belangrijkste vervulling van zijn leven.  Zijn persoonlijke credo is: “Unicef: voor alle kinderen, overal en altijd.” De opbrengst van deze exclusieve voorstelling gaat, na aftrek van de kosten, naar het Paul van Vliet Fonds dat hij samen met UNICEF heeft opgericht.

Het Benefietoptreden van Paul van Vliet voor UNICEF is ook ter ere van zijn vriendin Audrey Hepburn, die hier 75 jaar geleden waarschijnlijk feestend door de straten danste. En eigenlijk doet ze dat nog steeds. Want op 14 september werd door haar zoon Luca Dotti aan de Rozendaalselaan, in de bloementuin van haar grootvader, een bronzen beeldje onthuld van een dansend, 14-jarig meisje: Audrey Hepburn.

Informatie

Vrijdag 30 oktober 2020, Grote Kerk, Kerkstraat 32 te Velp, Aanvang: 20.00 uur. Kaarten te bestellen via:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden