Stijging van het aantal coronabesmettingen in de gemeente Rheden

Foto: Pixabay

Volgens het RIVM zijn er nu in gemeente Rheden 33 inwoners positief getest zijn op het coronavirus. Landelijk gezien kwamen er 1104 gemelde positief geteste patiënten bij, waardoor het totaal op 10886 is gekomen.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis steeg met 529 tot 3483 en er overleden sinds de vorige meting, 132 mensen aan de gevolgen van corona. Daarmee staat het totaal nu op 771 overledenen.

Duiding

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

De nieuwe sterfgevallen zijn niet per definitie in de laatste 24 uur overleden, maar kunnen ook eerder zijn gestorven. Meldingen over sterfgevallen komen soms pas na enkele dagen binnen, aldus het RIVM.

https://www.rivm.nl/coronavirus-kaart-van-nederland-per-gemeente

De verspreiding van het aantal positief geteste mensen in Nederland wordt weergegeven met een incidentiekaart. De gekleurde vlakken geven NIET meer het totale aantal positief geteste mensen weer, maar het aantal per 100.000 inwoners.

Het nieuws van nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen