Vrijwilligers bieden luisterend oor bij Humanitas Home-Start Rheden

Foto: Home-start

VELP – Tot eind april zitten we voorlopig nog thuis. Allemaal. Voor ouders met kinderen gaan dit pittige weken worden. Ineens ben je juf, entertainer, heb je huishoudelijke taken en misschien wil je werkgever ook nog wat van je. Hoe organiseer je dit en hoe houd je het zelf vol?

Marjolein Nieuwenhuisen coördineert Home-Start voor Humanitas in de gemeente Rheden en hoopt dat ouders niet te lang blijven zitten met vragen waarbij vrijwilligers juist nu kunnen ondersteunen.

Marjolein: ”Home-Start kan ouders ondersteunen in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd van 14 jaar. De ondersteuning door vrijwilligers kan zoveel betekenen voor gezinnen. Juist in deze tijd willen we er zijn voor ouders, we begrijpen dat menig gezin erg zoekende is om rust en balans te vinden”.

Zit je er als ouder even doorheen en wil je sparren met een andere ouder over hoe het nu thuis gaat, dan zijn de vrijwilligers van Home-Start Rheden een luisterend oor voor je; overdag of juist ’s avonds als de kinderen slapen. Blijf er niet mee lopen, je bent niet de enige die deze periode extra lastig vindt en zij staan elke dag voor ouders klaar.

Marjolein: “Als ouders zich aanmelden probeer ik de hulpvraag duidelijk te krijgen en kijk welke vrijwilliger hier het best bij past om de ouder telefonisch te kunnen ondersteunen. Alle vrijwilligers van Home-Start zijn zelf ouders, volgen een verplichte training en krijgen ondersteuning van de projectcoördinator”.

Humanitas Home-Start Rheden is dagelijks bereikbaar via WhatsApp (06 – 12 36 34 20) of per email: [email protected]. Zie ook website www.home-start.nl, locatie Rheden. Alle actuele informatie over de activiteiten van Humanitas Rijn-IJssel: https://www.humanitas.nl/afdeling/rijn-ijssel/corona-we-blijven-bereikbaar/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen