Nieuw maaibeleid gemeente Rheden voor meer biodiversiteit

Foto: Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Het gaat steeds slechter met de insecten in Nederland. De gemeente Rheden kiest voor meer biodiversiteit en gaat daarom een aantal gazons minder vaak maaien. Er wordt vanaf nu twee keer per jaar gemaaid. Hierdoor ontstaat er een grotere variatie aan bloemen, kruiden, bijen en vlinders. Kortom meer biodiversiteit.

Het belangrijkste voordeel van minder vaak maaien, is dat bloemen de kans krijgen om tot bloei te komen, zaad te produceren en zich te vermeerderen. Wethouder Marc Budel: “We willen met het nieuwe maaibeleid meer vogels en insecten zoals vlinders en bijen aantrekken. Dit is goed voor de biodiversiteit”.

Bloemrijke gazons

Naast minder maaien, wordt bij iedere maaibeurt ook ongeveer 25% van het oppervlak overgeslagen zodat kleine dieren en insecten kunnen schuilen en voldoende voedsel hebben. De bloemrijke gazons komen op de velden waar al verschillende bloemen en kruiden staan. Dit zijn de velden die spelende kinderen niet intensief gebruiken.

Wanneer wordt er gemaaid?

Het maaien vindt plaats in juli en in november (afhankelijk van de groei- en weersomstandigheden). Om overhangende grassen en kruiden op het voetpad te voorkomen, wordt de rand van het bloemrijke gazon, waar nodig, vaker gemaaid.

Meer informatie

Op www.rheden.nl/maaibeheer staat welke gazons op de nieuwe manier gemaaid worden. Het gaat in totaal om 35.000 m2. Als inwoners vragen hebben over deze verandering, kunnen ze contact opnemen met de gemeente via T (026) 49 76 911.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen