Koninklijke Onderscheidingen in Dieren

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Vanwege de Corona-uitbraak heeft het Kabinet besloten dat er tot 1 juni 2020 geen bijeenkomsten en evenementen plaats kunnen vinden. Dat betekent onder andere dat er tot die tijd ook geen Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt.

In overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is besloten dat de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen toch doorgaat; zij het op aangepaste wijze.

De Kanselarij heeft alle burgemeesters verzocht de gedecoreerden telefonisch te melden dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een Ridderorde. Er wordt gezocht naar één moment later dit jaar, om de daarbij behorende versierselen daadwerkelijk uit te reiken.

Burgemeester Carol van Eert informeerde telefonisch op donderdag 14 mei twee inwoners in Dieren dat aan hen een Koninklijke onderscheiding is toegekend.

De heer Theo (Theodorus Bernardus) Hennekes: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hennekes is al 30 jaar coördinator van de Stichting Avondvierdaagse Dieren. Hij regelt en coördineert met veel passie alles: routes uitzetten, het nalopen van routes, vergunningen aanvragen, scholen aanschrijven, sponsoring, vinden en binden van vrijwilligers, gesprekken voeren met de gemeente en politie, EHBO, muziek, teveel om op te noemen.

Inmiddels lopen jaarlijks meer dan 1.500 wandelaars deze vierdaagse! Daarnaast coördineert de heer Hennekes ook de inzet van verkeersregelaars voor de intocht van Sinterklaas, de carnavalsoptocht, de Halloweenoptocht en de hardloopwedstrijden voor het dorp Dieren. Ook is hij coördinator van de wandelbondvereniging van een gedeelte van Gelderland en helpt hij vaak andere dorpen met organiseren van een avondvierdaagse.

Dit allemaal op vrijwillige basis, naast zijn reguliere baan.

Mevrouw Wilda (Wilhelmina Aleida) Hennekes-Stroker: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Hennekes-Stroker ondersteunt al 30 jaar haar echtgenoot met het organiseren van de avondvierdaagse in Dieren. Zij verzorgt de inschrijving van scholen en individuele wandelaars. Vier avonden per jaar regelt zij alles op het startbureau: van inschrijving tot aan de medaille. Ook zorgt zij die dagen dat er een hapje en drankje klaar staat voor alle vrijwilligers en er een presentje voor ze klaar staat op de laatste avond als dank voor alle hulp.

De hele organisatie gebeurt in de vrije uurtjes, veelal op de achtergrond. Ieder jaar worden er nieuwe routes uitgezet en uitgeprobeerd, medailles uitgezocht en sponsoren en vrijwilligers geworven.

Helaas is dit jaar wegens de corona-uitbraak de 55e editie van de Avondvierdaagse Dieren geannuleerd.

Hieronder de filmpjes van Facebook Avondvierdaagse Dieren met de telefoontjes van de burgemeester

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen