Posbankloop 27 september 2020 gaat niet door

Posbankloop-2017-Kidsrun
Posbankloop-2017-Kidsrun
Foto: rheden.nieuws.nl

VELP- Al 25 edities is met enthousiasme en plezier de Posbankloop georganiseerd. Een vaste prik voor veel hardlopers uit de regio op de laatste zondag van september. Echter door de wereldwijde uitbraak van de Coronacrisis is de situatie dit jaar compleet anders.

Met pijn in het hart van de organisatie zijn ze tot het besluit gekomen dat de geplande editie van 27 september 2020 niet doorgaat. Ze kunnen niet instaan voor de gezondheid van de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. En dat staat voorop. Volgens de nieuwe voorzitter van de Posbankloop Tjebbe Vugts is sporten en het organiseren van evenementen zoals we dat gewend waren op dit moment niet mogelijk.

Op zondag 26 september 2021 gaan ze ervan uit dat ze de 26ste editie van de Posbankloop een mooi vervolg kunnen geven. Tjebbe Vugts: “We hopen dat we er samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, trouwe sponsoren, toeschouwers en natuurlijk onze deelnemers dan weer een onvergetelijke dag van kunnen maken”.

Bestuurswisselingen bij Posbankloop

Per 1 april is het bestuur van de Posbankloop veranderd. Ron König heeft als bestuurslid en voorzitter van de Posbankloop afscheid genomen. In de afgelopen jaren is de Posbankloop ingrijpend gewijzigd. Het parcours van de 15 km is om veiligheidsredenen verlegd. Ook de organisatie van het evenement is gewijzigd.

“De 25e editie van de Posbankloop ligt achter ons en dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier leidinggegeven aan de Posbankloop. Ik heb er alle vertrouwen in dat ondanks de coronacrisis dit bestuur de ingezette koers verder gaat uitbouwen”

Tjebbe Vugts oud-wethouder sport van de gemeente Rheden heeft het stokje van Ron König overgenomen als voorzitter. Sandra de Jonge uit Rozendaal, meermalen winnares van de Posbankloop op zowel de 6 en 15 kilometer heeft de rol van secretaris en coördinator van de Posbankloop. Alex Mulders blijft als penningmeester actief en maakt daarmee het bestuur compleet.

Ondanks deze bijzondere tijd zal het nieuwe bestuur met veel enthousiasme de organisatie van de Posbankloop in 2021 vormgeven en bedanken wij Ron König voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen