Horeca in gemeente Rheden weer open in “anderhalvemeter” stijl

GEMEENTE RHEDEN – Op tweede Pinksterdag mochten de restaurants en de cafés de deuren weer openen met de nodige corona (covid19 )maatregelingen, maar de verwachte stormloop bleef uit, aldus de uitbaters.

Hoewel het op diverse plekken in Nederland mis ging qua drukte en het opvolgen van de 1,5 meter afstand waren bij diverse restaurants in gemeente Rheden nog een aantal tafels vrij. “Ik denk dat men nog even afwacht hoe het gaat, het zal ook nog wel even wennen zijn het “Nieuwe Normaal“ aldus een restauranthouder. Sommige gasten hadden wel van te voren gereserveerd om zeker te zijn voor een plaatsje, maar achteraf gezien was dit niet echt nodig.

Maar de meeste uitbaters waren eigenlijk dik tevreden. “Eindelijk na zo’n 2,5 maand weer open en wat inkomsten genereren, want de onkosten liepen gewoon door. We treffen het met het mooie weer de meeste mensen kunnen we nu toch op het terras kwijt. Want binnen is de tafel bezetting bijna de helft minder dan voorheen, en dan verdienen we nog niks”.

Opvallend was dat de meeste mensen zich goed aan de coronaregels hielden zoals de 1,5 meter afstand en de ingerichte looproutes.

De bezochte restaurants: Rest. café De Harmonie, Café de Tapperij. Café De Burgemeester van Dieren, Wijngaard Dieren, Eetcafé het Schilderij, Café Biljart Het witte Huus, Terras winkel Samberg, Café ’t Wapen v Rheden. Party Centrum Ons Huis, ’t Pintje, “t Pumpke, Café d’Oranjeboom en Brasserie Hugo’s Velp, konden tevreden terug kijken op een 1e openingsdag en hopen gezamenlijk op een zo snel mogelijk een “nieuwe normaal“ met respect en omgang samen met elkaar. Met een zo veilig mogelijk omgang voor iedereen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden