Kindcentrum de Wensvogel weer samen naar school!

Foto: Kindcentrum de Wensvogel

DIEREN – Het was voor iedereen even wennen; dat thuisonderwijs, videobellen met de leerkracht, gymmen en muziek via een filmpje en elke week extra uitdagingen in het Wensvogeljournaal. Gelukkig konden alle leerkrachten en kinderen zich snel aanpassen aan dit nieuwe thuisonderwijs.

Na enkele weken thuisonderwijs mochten de leerlingen op 11 mei 2020 weer voor halve dagen naar school. De ochtend de ene helft van de groep en in de middag de andere helft. De schooldag zorgde voor een aangename structuur in de dag van de kinderen en de nadruk werd vooral gelegd op het gebied van rekenen, taal, lezen en spelling.

Maandag 8 juni mochten alle kinderen weer samen naar school en deze blijde dag kon natuurlijk niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Joeri van Dans je fit had een leuke startactiviteit voorbereid waarbij alle kinderen samen swingend deze nieuwe start hebben beleefd. Het schoolplein was verdeeld in verschillende vakken per groep zodat iedere groep op gepaste afstand kon dansen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kindcentrum de Wensvogel

Tijdens de thuiswerk dagen zijn er verschillende leerkrachten druk bezig geweest om de schoolbibliotheek naar een nieuwe locatie te verhuizen in het gebouw. Zo kon het dat de leerlingen nu in de nieuwe bibliotheek hun boek uit konden zoeken.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Kindcentrum de Wensvogel

Om 10 uur stond MR en de ouderraad (op gepaste afstand) voor de deur met een verrassing voor het team als bedankje voor het op een andere manier vormgeven van het onderwijs in deze periode. “Bij het verlaten van de klas klonken er fluitjes over het plein, ieder kind ontving van ons een fluitje en een ijsbon als attentie om deze bijzondere dag te vieren. Het is nog even wennen al die corona regels, maar wij zijn in ieder geval verheugd dat wij weer met al onze kinderen op school aan de slag kunnen!” Aldus Kindcentrum de Wensvogel in Dieren

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen