Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp “officieel” geopend

VELP – Zaterdagmiddag 27 juni mocht wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden de openingshandeling voor de Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp doen, namelijk de waterpomp in gebruik nemen. De initiatiefnemers hebben samen Ikbuurtmee-vouchers ingezameld en voor de eerste fase van dit project ruim €5000 verzilverd.

Om 14.00 uur nam Carolien Morsink, één van de initiatiefneemsters het woord. Zij bedankte alle mensen die mee hebben geholpen deze speelaangelegenheid te realiseren. Ook Jan Kip en Roya Roodsaz van de gemeente werden bedankt voor hun medewerking en in het bijzonder wethouder Marc Budel. “Er is de laatste tijd hard gewerkt door vrijwilligers aan het Gruttoplein en het resultaat mag er wezen, maar genoeg gepraat ik geef nu graag het woord aan Marc Budel die zó de opening zal verrichten.”

Marc Budel :

“Ik vind het een eer het project officieel te mogen openen maar alvorens ik dit ga doen wil ik nog even het volgende zegen: jullie hebben een geweldige prestatie geleverd het is prachtig geworden er zijn in de gemeente Rheden sinds de start Ikbuurtmee-vouchers 65 doelen gestart, waarvan 23 al zijn geslaagd en de rest is nog aan het sparen. In totaal is er al 32.500 euro gedoneerd in de gemeente Rheden, maar ik mag wel zeggen dat dit hier wel één van de grootste projecten is geweest. Ik wil beheerder en initiatiefneemster Pauline Luteijn dan ook hartelijk bedanken voor haar inzet en werk. Het college heeft een mooie prijs bedacht namelijk een “ dikke duim “ voor je werk. (Dit natuurlijk ook voor alle andere) die ik je graag wil overhandigen. Alsjeblieft!!”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Al gerealiseerd in 1e fase:

Donderdag 11 juni werd er begonnen met de grondboring voor het plaatsen van een filterbuis in het grondwater. Deze bevond zich op 10 meter diepte. Hierop werd de volgende dag door vrijwilligers de waterpomp geplaatst, waarna de waterbaan werd geplaatst. Om een modderbad te voorkomen werden er 2 opvangtonnen geplaatst en rondom een rolborder geplaatst met daarin speelzand. Waardoor het opgepompte water makkelijker weg kan zakken. De grote boomstammen gekapt in De Steeg door de gemeente werden met een vrachtwagen gebracht die kiepte ze met een grote plof op de beoogde plek. Deze werden door Thijs en Pim tot prachtige “ banken “ verzaagd, een waar kunstwerk. De banken zijn mooi glad geschuurd en zitten heerlijk. Buurtbewoners legden een speelparcours aan met boom stammetjes waar je over kunt lopen. Ook is er al een kruidenbak geplaatst en er zullen uit een grote stam stoeltjes, tafeltjes en bloembakken worden gezaagd.

De 2e fase :

Men hoopt in september wanneer alle huishoudens in gemeente Rheden nogmaals een Ikbuurtmee-vouchers ter waarde van €7,50 krijgen, weer veel vouchers te kunnen inzamelen. In de tweede fase willen de initiatiefnemers grote speelkeien rondom de waterpomp plaatsen, mezenkastjes, vlinderskastjes, aanschaffen en ophangen, een proeftuin en een natte voetenpad en een wilgenhut/wilgentunnel aanleggen.

Afsluiting :

Na het officiële gedeelte was er nog een gezellige afsluiting met muziek en een drankje en voor iedereen een ijsje. Men hoopt na de 2e fase een groot feest te kunnen organiseren voor de buurtbewoners en vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt.

Kijk voor meer informatie ook op: Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden