Steunpunt Coronahulp Rheden stopt

Foto: MVT Rheden/Rozendaal

RHEDEN – Sinds 23 maart 2020 konden inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal terecht bij het Steunpunt Coronahulp Rheden. MVT, Stichting STOER, NIO, Incluzio en de gemeenten Rheden en Rozendaal startten het steunpunt vanwege de coronamaatregelen.

Mensen die extra ondersteuning nodig hadden konden er terecht, maar juist ook inwoners die anderen graag een handje wilden helpen.

Het tijdelijke steunpunt bleek niet voor niets in het leven geroepen. Veel inwoners met een hulpvraag, voornamelijk uit Velp, namen contact op. Doordat ook veel inwoners hulp en ondersteuning aanboden, is het aantal mensen dat daadwerkelijk geholpen kon worden groot.

Zij hielpen bij het ophalen van voedselpakketten, het doen van boodschappen en tuinonderhoud. Ook werd er op afstand gewandeld en werd vervoer geregeld. Mensen wisten het steunpunt ook te bereiken voor algemene informatie rondom de coronamaatregelen.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen en durven mensen weer meer zelf. Daarnaast hebben sommige hulpvragers en –aanbieders een blijvend contact opgebouwd. Het aantal telefoontjes met hulpvragen is daardoor de afgelopen periode erg gedaald. De initiatiefnemers hebben daarom gezamenlijk besloten het tijdelijke Steunpunt Coronahulp Rheden op te heffen.

Het telefoonnummer (026) 370 70 70 dat inwoners konden bellen, blijft iedere werkdag tussen 9.30 en 11.30 uur bereikbaar. Het is namelijk het telefoonnummer van het MVT en de vrijwilligers die de telefoon bemanden blijven dat doen. Inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen met problemen of vragen contact met het MVT opnemen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen