Yes!! Glasvezel voor de kernen De Steeg, Ellecom en Rozendaal gaat door!!

Foto: Pixabay

DE STEEG/ELLECOM/ROZENDAAL – Goed nieuws voor inwoners van de kernen De Steeg, Ellecom en Rozendaal. Er komt glasvezel! De glasvezelcampagne die Glasvezel Buitenaf voerde in de kernen De Steeg, Ellecom en Rozendaal liep tot 22 juni. Deze is succesvol afgerond. Het glasvezelnetwerk zal worden aangelegd. 

Glasvezel voor veel inwoners 

Diederik van Dam, projectleider bij Glasvezel Buitenaf: “Het is geweldig dat we kunnen aanleggen, helemaal in deze tijd. De inwoners gaven een duidelijk signaal en kozen voor een toekomstvaste verbinding via glasvezel. Snel en stabiel internet is van het grootste belang. Dat merkten we helemaal toen veel mensen thuis aan het werk waren en kinderen online les kregen, waarbij zij tegen de beperkingen van hun huidige verbinding aan liepen.” 

Ook wethouder Marieke Albricht-Brinkman van de gemeente Rozendaal is blij dat de campagne succesvol is. “Wat fijn dat we het quotum hebben gehaald en glasvezel in Rozendaal wordt aangelegd. Niet voor niets heeft ons coalitieakkoord de titel ‘op naar een toekomstbestendig en duurzaam Rozendaal’. Glasvezel draagt daar wat mij betreft aan bij.” 

Voorbereidingen aanleg starten binnenkort 

De voorbereidingen voor de aanleg zijn in volle gang. Samen met de aannemer zetten we de vervolgstappen om glasvezel aan te leggen. Gesprekken met aannemers zijn reeds gaande. De verwachting is dat we einde van dit jaar nog starten met de aanleg, en medio 2021 de aanleg in De Steeg, Ellecom en Rozendaal gereed is. 

Inwoners persoonlijk geïnformeerd 

Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden komende week persoonlijk geïnformeerd. Meer informatie is ook te vinden op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen