Moestuinmeisje Roos maakt moestuinieren met kinderen nóg leuker

Foto: creaza.nl

DIEREN – Iedereen laten zien hoe leuk het is in de moestuin, dat is wat Roos van den Bergh (6) graag wilde toen zij in de moestuin begon te helpen.

Als Moestuinmeisje Roos, een naam die Roos zelf bedacht, inspireert zij samen met haar moeder Esther anderen om ook actief bezig te zijn in de tuin. Via social media, met producten gericht op kinderen op de inmiddels gelanceerde webshop, en met het aankomend moestuinboek voor kinderen.

In de moestuin denkt Roos mee over de indeling van de tuin, over welke groenten, bloemen en fruit gezaaid moeten worden. Wortels, maïs en zonnebloemen heeft zij hoog op haar lijstje staan. En omdat ze vanaf het begin echt kon meehelpen en meebeslissen, werd ze met de week enthousiaster.

Dat enthousiasme wil Roos graag delen en dus maakte moeder Esther een account aan op Instagram en Facebook.

Inmiddels is “Moestuinmeisje Roos” een bedrijf geworden met mooie plannen voor de toekomst. Een daarvan is het moestuinboek voor kinderen wat medio november in de winkels zal verschijnen. Een moestuinboek boordevol foto’s en tips om je eigen moestuin te beginnen. Een boek waarmee ook de andere grote wens van Esther, het schrijven van een boek voor kinderen, in vervulling komt.

De webshop, met hierin onder andere tuingereedschap voor kinderen, in vrolijke kleuren en stevig genoeg om er ook écht mee te werken, is sinds 30 juli 2020 online. Het vriendenboekje, leuk voor het begin van het nieuwe schooljaar, met de prachtige illustraties van Jet Blok-Vlietstra is er inmiddels ook verkrijgbaar.

Op zondag 9 augustus zal Moestuinmeisje Roos te vinden zijn op de landgoedmarkt bij Wijngaard Hof te Dieren. Een week later, op zondag 16 augustus, zijn de producten in de kraam in de rozentuin te bewonderen, tijdens de Trotsmarkt Kasteel Rosendael.

Meer informatie www.moestuinmeisjeroos.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

moestuinmeisjeroos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen