Wandeling langs bloeiende heide en sporen van de tornado

Foto: Jamie Lebbink

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom houdt zondag 16 augustus 2020 een excursie vanaf station Rheden naar Koepel de Kaap. De start is om 14.00 uur bij station Rheden.

Augustus is de tijd van de mooie paarse heidevelden. Die gaan ze bekijken. De gidsen vertellen over dit heide landschap, hoe het ontstaan is en hoe het in stand gehouden wordt.

Tijdens de excursie lopen ze ook een stuk over de route die de tornado een jaar geleden gevolgd heeft toen Rheden door die tornado getroffen werd. Ze gaan bekijken welke effecten die tornado heeft gehad op de natuur en hoe de natuur zich daarvan herstelt.

Vanwege de Corona-maatregelen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan alleen via onze website www.ivnoostveluwezoom.nl. Het maximum aantal deelnemers is 24. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen