Gemeente en ProRail geven uitleg over werkzaamheden spoorveiligheid

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Na de zomervakantie starten de eerste werkzaamheden aan de overwegen in de gemeente Rheden. ProRail en gemeente Rheden organiseren daarom op woensdag 9 september een bijeenkomst.

Tijdens die bijeenkomst vertellen zij aan de hand van informatiekaarten welke werkzaamheden plaatsvinden en kunnen bezoekers vragen stellen.

De gemeente Rheden telt 37 overwegen en is daarmee een koploper in Nederland. Vanuit het oogpunt van veiligheid is een aanpak van de overwegen wenselijk. Om die reden is in overleg met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en ProRail een pakket maatregelen samengesteld om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer op de kruisende wegen in de gemeente Rheden te verbeteren. Gesprekken met inwoners over die aanpak leidden tot een aantal wijzigingen in de plannen en uiteindelijk stemde de gemeenteraad in september 2015 in met de plannen.

Bijeenkomst in Dorpshuis Rheden

Geïnteresseerden zijn op woensdag 9 september tussen 18:30 en 21:30 uur van harte uitgenodigd in het Dorpshuis in Rheden. Medewerkers van ProRail en de gemeente Rheden zijn daar dan aanwezig om meer over de plannen te vertellen. Uiteraard beantwoorden zij graag de vragen die er zijn.

Aanmelden verplicht

Vanwege de coronamaatregelen en het feit dat er maximaal 30 personen aanwezig kunnen zijn in de beschikbare ruimte, is het verplicht vooraf aan te melden via [email protected] (één persoon per adres). Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en of er interesse is in (een of) bepaalde overwegen. Aan de hand van deze inventarisatie kunnen ProRail en de gemeente Rheden de bijeenkomst efficiënter organiseren en beoordelen of er behoefte is om specifieke overwegen meer aandacht te geven.

In verband met de organisatie wordt het op prijs gesteld dat inwoners zich uiterlijk donderdag 27 augustus aanmelden via [email protected]. Als er zich meer dan 30 mensen aanmelden, dan kan het zijn dat er met tijdvakken gewerkt gaat worden. Inwoners krijgen dan bericht voor welk tijdvak zij zijn ingedeeld.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden