Vijf jaar verder en nóg meer Rhedelijk Cultureel

Foto: Rhedelijk Cultureel

GEMEENTE RHEDEN – Rhedelijk Cultureel bestaat, aan de vooravond van weer een heel nieuw seizoen, vijf jaar! De stichting viert het met een nieuwe website, ontzettend veel nieuw en bestaand aanbod in theater, musical, dans en muzieklessen en de opstart van verschillende mooie, leuke en uitdagende projecten. En: voor iedereen uit de wijde omgeving toegankelijk!

Start muziek-, theater-, musical- en dansschool

Vanaf aanstaande maandag 24 augustus zijn de wekelijkse lessen weer gestart. Het aanbod is fors uitgebreid. Naast de vaste muzieklessen in piano, drums, gitaar, viool en zang heeft Rhedelijk Cultureel nu ook lessen te bieden in saxofoon, hobo, hoorn, trompet, bugel, contrabas, basgitaar, klassieke zang, ukelele en percussie (zoals djembé, conga en bongo).

Ook het theateraanbod is uitgebreid. Op maandag en woensdag zijn er theater- en musicallessen in Dieren. In Rheden vallen de lessen op dinsdag en donderdag. En natuurlijk voor alle leeftijden. Dus ook voor volwassenen!

In Dieren starten, in samenwerking met Create Dance, danslessen. Op dinsdag wordt er hip hop blend gegeven voor iedereen vanaf 5 jaar. Op donderdag zijn er danslessen voor de jeugd en danslessen modern voor jongeren en volwassenen.

Nog meer projecten

Het nieuwe seizoen brengt heel veel leuke projecten. Het kinderkoor De Kick gaat door op de donderdag. Het Rhedens jeugdorkest gaat, in samenwerking met het Rhedens Fanfare Corps, ook door.  Daarnaast start een ensemble close harmony, een latin ensemble en meerdere bandjes voor verschillende leeftijden.

Ook gaan we op de maandag hard aan het werk met een Rhedens jeugdjournaal. Iedereen tussen de 8 en 16 jaar kan hieraan meedoen. Zij maken wekelijks online items over onderwerpen die zij leuk of belangrijk vinden. Een mooi nieuw project waar de stem van de jeugd hoorbaar wordt gemaakt!

Voorstellingen

Op 15, 16, 17 en 18 oktober spelen de eerste voorstellingen van het seizoen. ‘Carmen’ speelt in schouwburg Theothorne. De musical is helemaal aangepast aan de corona-regelgeving en belooft een waar spektakel te worden.

In het weekend (17 en 18 oktober) spelen ook meerdere voorstellingen van jeugdgroepen, zijn er verschillende workshops te volgen en wordt in samenwerking met schouwburg Theothorne allerlei leuks georganiseerd.

In december staan er hopelijk nog meer leuke dingen op de agenda!

Kortom: mooie plannen bij Rhedelijk Cultureel. En dankzij bijdrages van het Vsb-fonds, Gemeente Rheden, Provincie Gelderland en de Dullertsstichting kunnen de lessen laagdrempelig worden aangeboden voor iedereen. Daarnaast accepteert Rhedelijk Cultureel o.a. de Gelrepas en bijdrages van het Jeugdcultuurfonds.

Ben jij benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Check dan de website. Wil je eerst een keertje uitproberen? Maak dan gebruik van de proefles! Met de kortingscode PROEF10 kan je een gratis proefles boeken (geldig tot en met 18 september).

Kijk voor meer informatie ook op: www.rhedelijkcultureel.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen