Rectificatie brand Jumbo Velp

Foto: Roland Heitink

VELP – Afgelopen dinsdag 1 september 2020 maakten wij melding van een brand in een vrieskast bij de Jumbo in Velp. Dit blijkt een verkeerde interpretatie van gegevens door derden aan Rheden Nieuws te zijn geweest.

Het klopt dat de gemelde brandlucht in de winkel het duidelijkst waarneembaar was bij de vrieskasten.  De vrieskasten zijn direct na eerste melding door de technicus van het bedrijf dat de vrieskasten onderhoud en de brandweer onderzocht.

Uit dat onderzoek is gebleken dat de vriesmeubels geheel vrij van defecten waren, en is het bedrijf verder en onder begeleiding van de brandweer naar de herkomst van de brandlucht gaan zoeken.

Op het dak werden oorzaak en gevolg helder. De werkelijke oorzaak betrof namelijk een extern houtvuur, in de tuin en langs de winkelmuur, van een aangrenzende bewoner. De ontstane rookpluim werd enkele meters hoger door de ventilatiekap van verse lucht op het dak, aangezogen en in de vrieshoek van de winkel geblazen.

De politie heeft de bewoner direct geïnformeerd over de inmiddels ontstane gevolgen en de ontruiming. De buurman is vervolgens gesommeerd het vuur te doven. En de winkel is kort daarna weer geopend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen