Locatietheater ‘Heel Rheje leert’

Foto: WiekentRheden

RHEDEN – Zaterdag 12 september speelt in en rond de Dorpskerk en in het Jonkvrouw Brantsencentrum ‘Heel Rheje leert’, een voorstelling van Margo van Stratum. Historische figuren, zoals jonkvrouw en jonkheer Brantsen, kijken rond in het nu.

Rhedenaren van nu zien in een reeks korte scènes hoe Rheden en vooral het Rhedense onderwijs veranderd is.

‘Heel Rheje leert’ is de openingsvoorstelling van WiekentRheden. Verder zijn er zaterdagmiddag  12 september workshops (schrijven, dans, schilderen, muziek), wordt er samen gegeten en zijn er 13 september nog meer locatievoorstellingen, -workshops en tentoonstellingen. In verband met de coronamaatregelen moet er voor de meeste activiteiten, waaronder de voorstellingen, gereserveerd worden op www.wiekentrheden.nl.

Voor en na de voorstellingen op 12 september worden er rondleidingen georganiseerd. U kunt dan onder leiding van een gids een kijkje nemen in de eeuwenoude toren en de gewelven boven de kerk.

De gidsen zullen u informeren over de geschiedenis en de bijzonderheden van de fraaie Dorpskerk.

Kijk voor meer informatie ook op: https://wiekentrheden.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen