Website Dieren-West.nl in de lucht

Foto: Coöperatieve Wijkvereniging Dieren-West u.a.

DIEREN – De website www.Dieren-West.nl is in de lucht! Een website voor en door bewoners uit Dieren-West met als doel het stimuleren en in stand houden van een sociale, veilige en prettige woonwijk.

Initiatieven bij elkaar brengen: samen aan de slag.

Via deze website kunnen de inwoners met elkaar in contact komen. Sluit u ook aan? De wijk Dieren-West – ten noorden van de spoorlijn en westelijk van de Harderwijkerweg – is een mooie en fijne wijk. Wat kunnen wij als bewoners van Dieren-West doen om dit in stand te houden of waar nodig zelfs te verbeteren. Dit vraagt inzet van alle bewoners. Het is fijn om dit samen te doen. Samen standpunten bepalen en activiteiten organiseren; daarvoor moeten we met elkaar kunnen communiceren. Dit kan nu via de website www.Dieren-West.nl.

Werkgroepen

We zouden het bijvoorbeeld samen kunnen hebben over: het energieneutraal maken van de wijk, overlast beteugelen, groenvoorzieningen, herinrichting en over nog veel meer. Er is er al een aantal initiatieven genomen. Kijk eens rustig rond op de website. Ook de werkgroep Dieren Duurzaam West (DDW) is daar terug te vinden. De werkgroep DDW, al actief sinds eind 2016,  wil bevorderen dat de overgang naar het gebruik van duurzame energie in onze wijk Dieren-West naar tevredenheid van zoveel mogelijk bewoners verloopt.

Voor en met elkaar

Waarom samen zorgen voor de wijk? In 2015 werd de participatiesamenleving van links tot rechts door de politiek omarmd. Een groep bewoners in Dieren-West (Initiatiefgroep) haakte in op deze nieuwe vorm van samenleving waarin iedereen, waar mogelijk, verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving, zonder hulp van de (landelijke) overheid. Vanuit de gemeente Rheden was er ook behoefte om de contacten tussen wijkbewoners en de gemeente te intensiveren en structureren. De afgelopen jaren is er geregeld overleg geweest tussen de Initiatiefgroep en de gemeente. Gaandeweg ontstond de wens om dit in een formeel juridisch kader te doen. Daarom is de op 3 augustus 2020 bij notaris Te Lindert in Doesburg de Coöperatieve Wijkvereniging Dieren-West u.a. opgericht.

Platform

Een nieuw platform dus in Dieren-West. Laten we er met zijn allen iets moois van maken! Kijk op de website voor meer informatie, ontvang het laatste nieuws, word gratis lid van de coöperatieve wijkvereniging. Het is heel goed mogelijk dat je nog iets mist over Dieren-West. Laat het dan snel weten zodat de website aangevuld kan worden. Laten we dit samen doen, want alleen wij samen als wijkbewoners Dieren-West kunnen zorgen voor een blijvend fijne woonomgeving!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen