Ondernemers bedrijventerrein Spankeren hebben hun zaken goed op orde

Foto: Google Maps

SPANKEREN – 17 september was er een grote integrale controle op het bedrijventerrein Spankeren (Kanaaldijk en Edyweg). Uit deze controle blijkt dat de ondernemers hun zaken goed op orde hebben.

De controle vond plaats op initiatief van de gemeente Rheden. Aan de controle deden de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Liander en Politie mee. Er werd vooral gecontroleerd op milieu- en bouwvoorschriften. Er zijn 29 van de circa 80 bedrijven bezocht.

Doel van de controle was om zicht krijgen op de naleving van de geldende wet- en regelgeving en te onderzoeken of er sprake is van eventuele misstanden.

Uitkomst controles

Tijdens de controle is een aantal zaken geconstateerd waarvoor nog een nader onderzoek plaatsvindt, maar over het algemeen zag alles er goed uit.  De gemeente gaat deze controles regelmatig uitvoeren om malafide ondernemers of criminelen geen gelegenheid te bieden op bedrijventerreinen. Zo blijft de kwaliteit van deze terreinen in stand.

Meld een vermoeden

Mocht u vermoedens hebben van illegale activiteiten (op bedrijventerreinen) dan kunt u dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844. Ook kunt u vermoedens of signalen melden bij de gemeente via een e-mail naar [email protected]. Alle bezochte ondernemers ontvingen bijgaande folder.

Burgemeester Carol van Eert:

“Het is goed dat we deze controles regelmatig gaan doen. Zo houden we elkaar scherp en dat is belangrijk. Belangrijk voor de ondernemers op de bedrijventerreinen maar ook voor de omgeving. Want een gezond ondernemersklimaat draagt bij aan een fijne leefomgeving.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden