Lezing over de schoonheid van de sterren in de Bibliotheek Dieren

Foto: Riënne Wopereis

DIEREN – Dinsdagavond 6 oktober geeft amateurastronoom Floris-Jan van der Meulen in de Bibliotheek van Dieren een lezing over de schoonheid van de sterren. ‘De nacht heeft zoveel te bieden. Overal, ook op de allergrootste schaal in de natuur – het heelal – is schoonheid te vinden.

Maar gaat het enkel om het esthetische beeld, of voegt kennis van wat je ziet ook schoonheid toe?’ Floris-Jan geeft deelnemers bovendien de gelegenheid om zelf, ter plekke, de sterrenhemel boven Dieren te bekijken met een telescoop.

Floris-Jan van der Meulen

Floris-Jan van der Meulen is amateurastronoom en oprichter van Sterrenwacht Presikheaven in Arnhem. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in alles wat met het universum te maken heeft. ‘Astronomie is voor iedereen, van alle culturen en van alle leeftijden. Het enige wat je nodig hebt, is een goede telescoop’, zegt Floris-Jan. En dat is precies wat hij op 6 oktober zal doen: hij deelt zijn fascinatie en neemt zijn telescoop mee naar de lezing, zodat iedereen die dat wil een blik kan werpen op de sterrenhemel. ‘De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn!’

Ook sterren kijken?

Ben je nieuwsgierig en wil je zelf ook wel eens door een telescoop naar de sterren kijken? Meld je dan aan voor deze interessante lezing via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of via de Bibliotheek Dieren, tel. 0313-41 54 76. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Locatie, datum en tijden: de Bibliotheek Dieren, dinsdag 6 oktober van 19.30- 21.30 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden