Geslaagd concert in Petruskerk Spankeren

Foto: Annelies Schraa & Michiel Niessen

SPANKEREN – Afgelopen donderdagavond was er weer een concert in de Petruskerk in Spankeren. Op het programma ‘Wiener potpourri, de Csakán, onderduiker bij de Biedermeiers’. Een titel die alleen maar vragen oproept.

Deze werden gauw tijdens het concert van Annelies Schraa (csakán) en Michiel Niessen (gitaren) beantwoord. De blokfluit, beroemd in de Barok, werd daarna overstemd door de nieuwe instrumenten uit het hedendaags orkest. Toch leefde de blokfluit op als vrijetijdsinstrument en werd als wandelstok gepresenteerd in Wenen van de 19e eeuw. Nu het best lastig is om met een hele wandelstok aan de mond te spelen werden er al gauw Csakáns gemaakt met afschroefbare onderdelen.

Annelies bespeelde de Csakán met meesterlijke vakkundigheid begeleid door Michiel op diverse soorten gitaren uit de 19e eeuw. Vaak werden opera/operette fragmenten snel omgewerkt door diverse componisten voor Csakán en gitaar om op die manier de melodieën bij het grote publiek bekend te maken. Dus hoorde het publiek bekende melodieën voor bij komen uit opera’s van Rossini bijvoorbeeld. Het was een prachtig concert.

Het volgende concert in Spankeren is op donderdagavond 15 oktober om 20.00 uur. Dan het programma ‘Zielroerend & bekoorlijk, een nieuwe smaak in de Barok’ waarin Markus Friemel (blokfluit), Martijn van Dongen (traverso), Pauline Schenck (klavecimbel) en Inja Botden (cello) laten horen dat barokmuziek niet saai hoeft te zijn.

Informatie en kaarten op zielroerend.ingoedehanden.management

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen