Diploma’s bij gebarentaalcursus in Velp

Foto: Esméralda van Voorst

VELP – Het was een vliegende start, vol enthousiasme. Corona gooide halverwege flink wat roet in het eten. Vlak voor de coronacrisis werd er in het inloophuis ’t Trefpunt een gebarentaalcursus gegeven aan 10 deelnemers.

Deze moest na drie lessen stoppen in verband met de coronaregels. Esméralda van Voorst, gediplomeerd docent NGT (Nederlandse gebarentaal) zette de lessen online door opdrachten via de mail te sturen en oefeningen via een eigen Youtube kanaal.

Toen ze in september weer mochten starten, gingen we met 7 van de 10 deelnemers door. Drie deelnemers zijn door persoonlijk omstandigheden gestopt met de cursus.

“De eerste les was het fijn elkaar weer te zien, en hebben we besproken hoe iedereen het heeft ervaren om de cursus deels thuis via video-lessen te volgen. Iedereen vond het fijn dat er video’s waren, zodat ze niet stil hoefden te zitten, maar fysiek les is toch veel leuker!”

22 september 2020 zijn alle 7 deelnemers geslaagd voor hun certificaat ‘Algemeen Belangstellenden 1’. Een aantal deelnemers hebben zelfs al aangegeven in het nieuwe jaar de vervolgcursus te gaan volgen! Hopelijk deze keer zonder lange corona-pauze.

Esméralda van Voorst is ook te volgen via: www.instagram.com/gebarenmetes en www.gebarenmetes.nl

gebarentaalcursus

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen