Vrijwillige Netwerkcoaches, hulp bij het aangaan van contacten

Foto: Seniorenmaaltijd.nl

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – In het kader van de Week van de eenzaamheid wil MVT Rheden/Rozendaal, stichting voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp haar vrijwillige netwerkcoaches extra onder de aandacht brengen van inwoners in de gemeente Rheden en Rozendaal.

Nieuwe contacten opdoen of vroegere contacten herstellen, dat is waar een netwerkcoach bij kan helpen. Soms beland je in een situatie die er voor zorgt dat de kring met mensen om je heen heel klein wordt. Dat kan zijn door een ongeval, ziekte, verlies of een andere ingrijpende ervaring. Samen met een netwerkcoach kun je dan stap voor stap kijken welke mogelijkheden er zijn om nieuwe mensen te leren kennen of hoe je dat weer contact opneemt met een oude vriend of kennis. Een netwerkcoach denkt mee en houdt vinger aan de pols.

MVT Rheden/Rozendaal, stichting voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp, heeft inmiddels al veel ervaring met de inzet van deze netwerkcoaches. Mooie resultaten zijn behaald. Zoals een vrijwilliger zei: “Ik zie het zelfvertrouwen van mensen groeien om in contact te komen met de ander. Mensen hebben een positieve ervaring nodig die hen helpt het contact met anderen opnieuw of voor het eerst aan te gaan”. Een van de deelnemers is weer een studie begonnen. Een ander sprak dagelijks alleen de kassière bij de supermarkt maar heeft zich tijdens het traject aangesloten bij een maaltijdgroep en heeft weer contact met buren.

Een netwerkcoach heeft gemiddeld 6 tot 9 maanden contact met de deelnemer. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor meer informatie of aanmelding over de inzet van een netwerkcoach kun je terecht bij MVT Rheden/Rozendaal op werkdagen van 9.30-11.30 uur via 026 3707070 of [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen