Workshops Delpher in Bibliotheek Veluwezoom in november

Foto: Flickr

DIEREN/VELP – Wat stond er in de krant op jouw geboortedag? Waar komt jouw familie vandaan? Wie hebben er allemaal gewoond in het huis waar jij nu zelf woont? Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden!

En dat is precies waar de deelnemers naar op zoek gaan in de workshops Delpher, die de Bibliotheek Veluwezoom in november organiseert.

Erfgoed

Delpher is een gratis toegankelijke website, ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek, met miljoenen gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen. Tijdens de workshops helpt de Bibliotheek je zoeken in Delpher, artikelen downloaden en bewerken. En je krijgt informatie mee naar huis, zodat je daar lekker verder kunt ‘graven’. Welk verborgen verhaal ligt er op jou te wachten?

Waar en wanneer? De workshops zijn op:

  • woensdag 4 november van 10:00 – 12:00 uur in de Bibliotheek Velp en
  • dinsdag 10 november van 14:00 – 16:00 uur in de Bibliotheek Dieren.

Vanwege de coronamaatregelen werken we in kleine groepen (4 tot 8 personen) en is vooraf aanmelden verplicht (www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda). Een laptop meenemen naar de workshop is niet nodig; daar zorgt de Bibliotheek voor. Kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van geschiedenis. Aan de hand van het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Elke bezoeker krijgt bovendien de familiegeschiedenis ‘Het zwijgen van Maria’ van Judith Koelemeijer cadeau.

Meer informatie: http://www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of  september wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen