Nieuwe Start Adviesraad cliënten- en inwonersparticipatie

Foto: Gerald Pixabay

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – De Colleges van Rheden en Rozendaal hebben sinds een medio september 2020 de Adviesraad cliënten- inwonersparticipatie geïnstalleerd, in de volksmond de Adviesraad Sociaal Domein. Er zijn in totaal zijn er 9 leden benoemd: 8 leden uit de gemeente Rheden en 1 lid uit de gemeente Rozendaal.

Op basis van de in oktober 2019 aangepaste Verordening cliënten- en inwonersparticipatie hebben de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal de opdracht aan de Colleges gegeven een nieuwe Adviesraad te formeren. Onder aanvoering van de heer Jos Cremers (voorzitter) is een nieuwe Adviesraad samengesteld. Er zijn acht leden woonachtig in de gemeente Rheden en één lid woonachtig in de gemeente Rozendaal.

Start Adviesraad met digitale kennismakingsbijeenkomst

Op 23 oktober jl. heeft er een digitale kennismaking plaatsgevonden tussen de nieuwe leden van de Adviesraad en de wethouders Hofstede (gemeente Rheden) en Logemann (gemeente Rozendaal). Als gevolg van de coronamaatregelen heeft deze bijeenkomst digitaal plaatsgevonden waar de wethouders hebben aangegeven welke rol zij voor de Adviesraad zien.

Wethouder Hofstede:

Ik ben blij dat er weer een Adviesraad is. Zij zijn voor mij een belangrijke graadmeter om te kijken of we als gemeente op de goede weg zijn en of er verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast geven zij een stem aan mensen die het zelf misschien moeilijk vinden om zich te laten horen.’

Wethouder Logeman gaf aan dat het belangrijk is om vanuit de inwoners een stem te geven over het gemeentelijk beleid en de uitvoering van dit beleid. Houdt de gemeente een spiegel voor en denk met ons mee hoe wij zaken beter of anders kunnen aanpakken.

Jos Cremers (voorzitter van de Adviesraad): ‘het is een tijd waarin het belangrijk is dat er een brug wordt geslagen tussen inwoners en de gemeente. De Adviesraad speelt hierin een rol door ogen en oren te zijn voor de kwetsbaren in onze samenleving en gevraagd en ongevraagd advies te geven hoe ons beleid en uitvoering van dit beleid uitpakt.’

Adviesraad

De Adviesraad is een belangrijk orgaan binnen het sociaal domein en bestaat uit inwoners die gevraagd en ongevraagd advies geven over ontwikkelingen en beleidsvorming en uitvoering van beleid. Zij zijn de spreekbuis voor de kwetsbare inwoners in onze gemeenten en geven hun een stem. De adviesraad heeft als doel inwoners en cliënten te betrekken bij uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid op de Jeugdwet, WMO en de Participatiewet.

Beoogd wordt om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, het draagvlak bij de uitvoering te vergroten en invulling te geven aan de participatie van inwoners en cliënten in het sociaal domein.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen