Bibliotheek Dieren geeft inkijk in de bijzondere familiegeschiedenis van Barbara Sevenstern

Foto: Barbara Sevenstern

DIEREN – Barbara Sevenstern is telg van ‘Distillateurs, likeur- en brandewijnstokers van R.W. Sevenstern & Zoon’ uit Dieren en schrijfster van de thriller ‘Familiegeluk’. Zo’n twintig jaar geleden ging Barbara op zoek naar de geschiedenis van haar familie.

Welke groot verhaal ontdekte zij?

En in hoeverre heeft de geschiedenis van haar eigen familie een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van haar boek? Je ziet en hoort het van 3 t/m 20 november in de Bibliotheek Dieren.

In de Bibliotheek Dieren is in november een kleine expositie van oude foto’s van het in de jaren ’60 en ’70 unieke bedrijf Sevenstern. Mét een filmpje van Barbara zelf én een bijbehorende wandelroute, die je leidt langs de fabrieks- en woonlocaties van dit bedrijf.

De mini-expositie is te zien ter gelegenheid van Nederland Leest, dat dit jaar met het motto ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ in het teken staat van geschiedenis. Op deze manier wil de Bibliotheek – ook in coronatijd – mensen inspireren en hun horizon een beetje verbreden. Om diezelfde reden is het filmpje van Barbara in de maand november ook online – vanuit huis dus – te bekijken via www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest.

Het boek ‘Familiegeluk’, van Barbara Sevenstern, is uiteraard te leen in de Bibliotheek. Én als e-book, via de online Bibliotheek.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek. Dit jaar is dat de familiegeschiedenis ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen