Mantelzorgers kregen een bloemenbon als dank en waardering

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – 11 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag om mensen die vaak langdurige zorg en ondersteuning bieden aan zieke familieleden of vrienden eens extra in het zonnetje te zetten.

Zij doen dit vanuit liefde en persoonlijke betrokkenheid. In de gemeente Rheden zijn ongeveer 11.000 mantelzorgers actief.

Dit jaar konden mantelzorgers in de gemeente Rheden bij het MVT (Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden/Rozendaal) worden aangemeld voor een bloemencadeaubon. Het aantal aanmeldingen was dit jaar bijzonder hoog te noemen, meer dan 800. Veel mensen hebben zich de afgelopen periode vanwege corona extra ingezet om hun naasten te helpen. En dat wordt gewaardeerd. Niet alleen inwoners die hulp ontvangen meldden hun mantelzorger aan voor de attentie. Ook bijvoorbeeld buren, familieleden, zorgorganisaties en kerken deden dit.

Veel mantelzorgers in Rheden helpen en ondersteunen hun naaste jaren achtereen. En wat zij doen voor hun naaste is veel en divers. Het gaat om boodschappen doen, meegaan naar artsen en specialisten, helpen bij de administratie, de tuin onderhouden, steunkousen aan- en uittrekken en het bereiden van maaltijden.

Wethouder Gea Hofstede: “Het werk dat een mantelzorger verricht is van onschatbare waarde voor onze samenleving. Ik heb enorme bewondering voor de inzet en toewijding van deze mensen. Mantelzorgen vraagt veel van een persoon en daarom vind ik het van belang hiervoor aandacht te hebben. Persoonlijk iedereen bedanken kan helaas niet. Dus hierbij: ‘Chapeau voor al die mantelzorgers!’.”

De eerste overhandiging van een bloemencadeaubon door wethouders Gea Hofstede van de gemeente Rheden en Anton Logeman van de gemeente Rozendaal staat symbool voor alle andere mantelzorgers die deze week een bloemencadeaubon ontvangen. De cadeaubonnen worden voor het grootste deel door vrijwilligers van MVT bezorgd.

Foto: Mevrouw Wolters uit Rheden ontvangt een bloemencadeaubon uit handen van wethouders Gea Hofstede (Rheden) en Anton Logeman (Rozendaal)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen