Tweede ronde ‘Ik buurt mee!’-vouchers zeer succesvol

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – De tweede ronde ‘Ik buurt mee!’-vouchers in gemeente Rheden is zeer succesvol verlopen. Van alle huishoudens deed 35% mee, tegenover 22% in de eerste ronde. De waardecheques van € 7,50 kon men tot en met 18 oktober activeren.

Gezamenlijk is er dit jaar via www.ikbuurtmee.nl bijna 90.000 euro gedoneerd aan initiatieven van buurtgenoten. Van de 95 gestarte initiatieven hadden na de tweede ronde 65 hun doel bereikt. Deze initiatieven spaarden voldoende om hun plannen uit te voeren.

Grote diversiteit aan initiatieven

Het aanbod van initiatieven is zeer breed. Er zit voor iedereen wel iets tussen. Van de verlichting van een monumentaal kerkje in Laag-Soeren tot een AED in Velp. Van onderhoud in diverse buurtparken-  en perken in Ellecom en De Steeg tot materialen voor kleine knutselaars in Dieren. Gemeente Rheden is erg enthousiast over de deelname en werkt actief samen met de initiatiefnemers. Zo wordt er meegedacht over de locatie, kan de gemeente soms ondersteunen met materialen of zelfs financieel wat bijdragen.

Maar ook commerciële partijen dragen hun steentje bij door mee te financieren, materialen aan te bieden of hun diensten in te zetten. Op deze manier doet iedereen mee aan de uitvoering van de initiatieven.

Wethouder Marc Budel:

“Mooi om te zien dat ondanks de coronamaatregelen er nog zoveel initiatieven van de grond zijn gekomen. Het was voor de deelnemers niet altijd gemakkelijk om de waardecheques in te zamelen. Gelukkig zijn onze inwoners erg creatief geweest en is het velen van hen wel gelukt. In Laag-Soeren is zelfs 51% van alle cheques geactiveerd! We hopen dat Ik buurt mee! in 2021 weer minstens zo succesvol is.“

Maatschappelijke waarde

Naast de mooie speelplaats, AED of vrolijke perken die de initiatieven voor de buurt opleveren, zorgt het ook voor het samenkomen van buurtgenoten. Voor de gemeente Rheden is dit minstens zo belangrijk. Als buurtgenoten elkaar leren kennen en met elkaar in gesprek komen, ontstaan er altijd weer mooie dingen. Denk aan het elkaar helpen met kleine klusjes, een oogje in het zeil houden in de wijk of gezamenlijk iets doen tijdens Burendag. Win-winsituaties voor inwoners en de gemeente.

2021

Ook in 2021 gaat Ik buurt mee! door met uitgifte van de waardecheques. Net als afgelopen jaar valt deze in het 1e en 3e kwartaal op de mat. Inwoners worden hier ruim van tevoren over geïnformeerd via de media en de website www.ikbuurtmee.nl. Zo heeft iedereen de tijd om vast na te denken over nieuwe initiatieven.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen