Eerste van de 180 bomen geplant in Rheden

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Op dinsdag 24 november 2020 gaf wethouder Marc Budel, het startsein voor het planten van 180 bomen in het najaar. De eerste boom ging op de hoek van de Groenestraat en Siersteen in Rheden de grond in.

In het voorjaar zijn er ook al 168 bomen geplant. In totaal komen er dus een kleine 350 bomen bij dit jaar.

Helaas gaan er elk jaar ook een aantal bomen dood. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de aanhoudende droogte. Daarnaast moeten er soms bomen gekapt worden voor (woningbouw)plannen. De gemeente Rheden streeft er naar om voor elke gekapte boom een nieuwe boom terug te planten. Helaas kan dit niet altijd op dezelfde plaats maar lukt het wel ergens anders in onze gemeente.

Voordat de nieuwe bomen de grond ingaan, wordt de bodem eerst verbeterd. In de zomer krijgen deze nieuwe jonge bomen meerdere keren extra water.

Marc Budel: “Bomen zijn belangrijk om een heleboel redenen. Bomen zijn een belangrijk middel voor de bestrijding van de CO2 uitstoot, ze zorgen voor wateropvang, schonere lucht, verkoeling en biodiversiteit. En daarnaast zijn bomen gewoon mooi en genieten we ervan met z’n allen. Daarom is het goed dat we ons bomenbestand goed in de gaten houden en dat doen we ook!”

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden