Gemeente Rheden staat garant voor aanleg zonneveld De Bocht

Foto:

DIEREN – De gemeenteraad stemde dinsdag unaniem in met het voorstel van inwoners om garant te staan voor een gedeelte van de lening voor de aanleg van een zonneveld in Dieren

Inwoners van Dieren Zuid wonen in een rijksbeschermd dorpsgebied. Dat betekent dat er minder mogelijkheden zijn om daken vol te leggen met zonnepanelen. Daarom heeft de Initiatiefgroep Dieren-Zuid Klimaat gekeken wat er wel kan om duurzame energie op te wekken. Dat is de aanleg van een zonneveld geworden op het Du Commerceterrein aan de Spankerenseweg in Dieren in samenwerking met Coöperatie Rijn IJssel.

Starten in het voorjaar

Voor de aanleg van het veld is 865.000 euro nodig. De gemeente staat garant voor 650.000 euro en het bedrag van 215.000 euro dat nog overblijft, brengen de deelnemers van het project zelf in. Nu de raad akkoord is gegaan met de garantstelling, kan de lening bij de bank worden aangevraagd en de aanleg van het zonneveld mogelijk in het voorjaar van 2021 starten.

Wethouder Dorus Klomberg:

“Ik ben blij met het initiatief van deze Dierense inwoners. Het is goed om te zien dat zij zelf ook actie ondernemen om bij te dragen aan de klimaatdoelen. Dit is een mooi voorbeeld van wat we samen moeten doen: inwoners en overheid. Daarom is het belangrijk dat de raad akkoord is gegaan met deze garantstelling en hiermee een signaal afgeeft dat het samen doen belangrijk wordt gevonden.”

Lees ook:

Zonneveld De Bocht

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen