Boekpresentatie en tentoonstelling ‘Terug naar huis’

Foto: Jikke Göbel

DIEREN – Om alle deelnemers de fototentoonstelling ‘Terug naar huis’ te laten bekijken organiseerden journalist Marjon Weijzen en fotograaf Jikke Göbel een ‘estafette-opening’, na hun ook online te volgen boekpresentatie.

Terug naar huis

Het project ‘Terug naar huis’ zou net van start gaan toen de coronapandemie uitbrak. Een interviewproject voor de generatie die de oorlog nog (net) meemaakte. Gelukkig kon het doorgaan. De interviews vonden op anderhalve meter afstand plaats, in mei en juni wilden de deelnemende zeventigplussers dat wel weer. Ook de bij het project horende uitjes ‘terug-naar-een-vroeger-thuis’ konden in de zomer plaatsvinden, en er werd een verhalenbundel gemaakt, en een fototentoonstelling. Boek en tentoonstelling geven een krachtig beeld van deze generatie.

Expositie in Bibliotheek Dieren

De vraag was wel wáár de ‘foto’s tentoongesteld konden worden. Gelukkig kan dit, nu de bibliotheken weer open mogen, in de bibliotheek in Dieren.
Op 26 november kon de overhandiging van de eerste boeken door alle andere deelnemers via Zoom gevolgd worden en daarna kreeg de rest in een toebedeeld tijdslot een persoonlijke VIP-voorleeskwartiertje. De tentoonstelling is – tijdens openingstijden – te bezichtigen tot en met 16 januari.

Terug naar huis - Jikke Göbel

Bijschrift: Piet van Mourik, bij velen in Velp nog bekend van zijn Spar, maakte met zijn vrouw Dicky, zoon Guus en schrijver Hentje Metz een uitstapje naar ‘de Superboeren’.

Terug naar huis - Jikke Göbel

Bijschrift: Madeleen Oomens kreeg tijdens haar uitje achterkleinzoon Bauke op bezoek. ‘Zo’n ‘verrassingsactie’, vertelt ze, ‘geeft onmiddellijk veel helende en opbouwende energie. Later zie je pas goed in z’n volle omvang de waarde van familiebanden. Het verzoent je met je levenslot. Wat zo’n nieuw leven niet allemaal met je kan doen! Alles begint weer opnieuw. De cirkel van het leven is rond. Noem het maar: ‘weer thuis komen’ of ’terug naar huis.’’

Tentoonstelling ‘Terug naar huis’ 26 nov t/m 16 januari, Bibliotheek Veluwezoom, Dieren, Ericaplein 5.

Boek ‘Terug naar huis – van oude dingen en mensen die voorbij gaan’ onder redactie van Marjon Weijzen (tekst) en Jikke Göbel (beeld) is te bestellen via: www.jikke.com/terug-naar-huis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen