Jongeren betrapt op braakliggend terrein Rhederhof in Rheden

Foto: 24ZevenToezicht

RHEDEN – Maandagavond 28 december werden er enkele personen gezien rond het op dit momenteel leegstaand en braakliggend voormalig verzorgingshuis Rhederhof te Rheden.

Bij het constateren van dit soort meldingen wordt direct een toezichthouder van 24ZevenToezicht aangestuurd die het terrein naadloos kent en het ter plaatse waarneemt. Op het moment van aankomst waren er duidelijk meerdere personen in het pand aanwezig, gezien de staat van het pand en de omgeving kan er gekozen worden de politie in te schakelen.

Bij aankomst van de politie was er echter geen spoor meer te bekennen van de aanwezigen. Politie en 24ZevenToezicht besloten de zoektocht ‘zogenaamd’ te staken. Een van de toezichthouders heeft zich verdekt opgesteld met als resultaat dat er niet veel later een groepje van 6 personen het terrein af kwam en werden betrapt.

Op basis van artikel 53 van wetboek van strafvordering zijn er 5 van de 6 verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie. 2 van de 6 verdachten waren in het bezit van inbrekersgereedschap, deze zijn door de politie in beslag genomen waarna er een proces verbaal is opgemaakt. De 5 aangehouden personen zijn bekeurd voor verschillende overtredingen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Buiten het feit dat het verboden terrein is is het ook een erg gevaarlijk terrein en pand. Dus ga er niet naar toe en waarschuw als ouder uw kinderen.
Bij verdachte situaties, gezien de algemene veiligheid, wordt er een verzoek gedaan direct te bellen met de toezichthouder van dit gebied via 085-1300433 (snelkeuze 2)

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, breng jezelf en anderen niet in gevaar!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen