Veel overlast ontspoorde goederentrein Borne [VIDEO]

Foto:

BORNE – Een ontspoorde goederentrein in Borne heeft de gemoederen woensdag 6 november goed bezig gehouden. Het ongeval gebeurde op één van de mogelijke trajecten in het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer, waar het in de toekomst juist de bedoeling is dat er meer goederentreinen gaan rijden. ProRail verwacht dat herstel aan het spoor nog tot en met maandag gaat duren, tot die tijd is helemaal geen treinverkeer mogelijk op het traject Almelo-Hengelo(O).

Een goederenwagon met grind ontspoorde en het heeft over een afstand van vier kilometer vooral bielzen en rails beschadigd. De plaats waar de trein tot stilstand kwam was moeilijk te bereiken, dit lag midden in de weilanden bij Borne. In de goederentrein zaten ditmaal geen gevaarlijke stoffen en er zijn geen gewonden gevallen. De wagon is ook niet omgevallen.
Staatssecretaris van Infrastructuur, Wilma Mansveld (PvdA), heeft woensdagavond gezegd dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de ontsporing. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De inspectie zal bij het onderzoek ook kijken naar het type wagon. Dit antwoordde de bewindsvrouw op vragen van CDA-er Sander de Rouwe. Hij wist te melden dat dergelijke wagons vaker zijn betrokken bij ongevallen.
Recente explosies en branden na ontsporing goederentreinen 
Op 19 oktober jl. explodeerden wagons van een goederentrein in Canada, nadat deze ontspoord waren. De wagons waren geladen met ruwe olie en met LPG. Na de explosie werd een gebied van 2 kilometer rond het ongeval ontruimd, waaronder een compleet dorpje. In juli ontspoorde in Canada ook al een goederentrein met brandbare stoffen. Bij de ontploffingen en daaropvolgende brand kwamen 35 mensen om het leven. Bij het ongeval op 19 oktober was er geen persoonlijk letsel.
Manifestatie
Op 1 november jl. werd in Zutphen een manifestatie georganiseerd tegen de mogelijk toekomstige extra goederentreinen in de regio. Die zouden moeten gaan rijden over bestaand spoor zoals de IJssellijn, Twentekanaallijn of Twentelijn, het traject waar dus woensdagmorgen de ontsporing bij Borne plaatsvond.
Lees eerder gepubliceerde berichten over de goederentreinen in het dossier, zie link onder dit bericht.
Foto: archief Rheden Nieuws
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
article
16397
BORNE – Een ontspoorde goederentrein in Borne heeft de gemoederen woensdag 6 november goed bezig
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/16397/veel-overlast-ontspoorde-goederentrein-borne-video/
2013-11-09T20:00:00+00:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2013/11/gutd5bddf3ve2g0of5lutg8il-borne.jpg
Nieuws