Minibibliotheek in dorp Rheden leeggeroofd

Foto: Linda Nieuwenhoven

In gemeente Rheden staan op diverse locaties minibibliotheken. Een minibieb is een soort openbare boekenkast. De boeken die je eruit meeneemt mag je houden of er weer in terugplaatsen als je ze uit hebt. Je kan er ook zelf boeken inzetten voor anderen.

Zo kunnen inwoners uit de buurt boeken met elkaar ruilen. Zeker nu de openbare bibliotheken dicht zijn is dit een mooie manier om toch aan nieuw leesvoer te komen! In dorp Rheden vind je bijvoorbeeld een boekenkastje aan de Arnhemseweg en in de Groenestraat.

Op deze locaties zijn de kastjes 1 of meerdere keren totaal leeggehaald. Het is nog onduidelijk wie dat doet en vooral waarom. Mogelijk gaat het om een handelaar die de boeken doorverkoopt, maar het is nog gissen naar de reden van deze daad. Het is vooral jammer dat de initiatiefnemers er nog maar weinig zin in hebben om hun kasjes steeds te vullen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat dit prachtig initiatief haal doel voorbij schiet en de kastjes gaan verdwijnen uit de openbare ruimte.

Er staan in de gemeente meerderen ruil- leen- weggeefkastjes, ook voor alleen kinderboeken, stekjes van planten, en speelgoed.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.facebook.com/groups/662822574538222.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen