Aeres MBO opnieuw beste groene school in Keuzegids mbo 2021

Foto: keuzegids 2021

VELP – Aeres MBO is de beste groene school (AOC) van Nederland volgens de recent verschenen Keuzegids mbo 2021. Aeres MBO behaalt net als in 2020 de eerste plaats en staat sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010, onafgebroken in de top drie van de ranglijst.

Prestatie van formaat

Het onder druk blijven presteren op studenttevredenheid en onderwijskwaliteit is een prestatie van formaat. “Natuurlijk zijn we wederom blij met dit mooie resultaat. Helaas kunnen we in dit coronatijdperk deze prestatie niet gezamenlijk vieren of er al te lang bij stilstaan”, aldus algemeen directeur Truda Kruijer. “Nu we onderwijs verzorgen in coronatijden, betaalt onze focus op goed onderwijs zich uit.

We tonen wendbaarheid, doen nieuwe vaardigheden op en zetten alles in het werk om onze studenten goed onderwijs te bieden. Het zijn dit type kwaliteiten van Aeres MBO waar we altijd al op konden bouwen maar die ons nu merkbaar ondersteunen in onverwachte tijden”.

Volgens Kruijer is een groot compliment voor alle medewerkers meer dan ooit op zijn plaats.

Uitblinken in de breedte

De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Ook geven zij Aeres MBO als school al jaren een hoog gemiddeld rapportcijfer. In de Keuzegids is per cluster aangegeven hoe iedere school scoort op feiten, prestaties en oordeel van studenten. De kracht van
Aeres MBO is dat de basiskwaliteit op orde is waardoor er zeer zelden onder het gemiddelde gescoord wordt.

Online open dagen Aeres MBO

In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp biedt Aeres MBO opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Studenten die hun vmbo of havo diploma gehaald
hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen.

Veel scholen van Aeres MBO hebben binnenkort een online open dag. Meer informatie is te vinden op www.aeresmbo.nl/agenda en op de websites van de locaties.

Over Keuzegids mbo

Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids mbo ieder jaar een gids. Opleidingen en scholen in het middelbaar onderwijs worden beoordeeld en met elkaar vergeleken. De Keuzegids maakt hiervoor onder andere gebruik van data uit de landelijke JOB-monitor (studenttevredenheidsonderzoek) en gegevens van de onderwijsinspectie. De Keuzegids bepaalt jaarlijks zelf hoe zij met de aangeleverde data omgaan en waar zij accenten in de weging van de gegevens leggen. De Keuzegids raadt daarom af om resultaten tussen jaren met elkaar te vergelijken. Meer informatie is te vinden op www.keuzegids.nl.

Aeres

Aeres MBO is onderdeel van Aeres. Sinds 1 juni 2020 is Aeres bestuurlijk gefuseerd met Nordwin College. Samen vormen wij één sterke onderwijs- en kennisorganisatie met focus op Agro, Food en Leefomgeving. In Noord- en Midden-Nederland bieden we onderwijs op vrijwel alle niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo. Daarnaast verzorgen wij onder meer cursusonderwijs en toegepast onderzoek.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen