150ste afvalbak geadopteerd in Velp

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – In november 2013 startte de gemeente Rheden een campagne om adoptie van afvalbakken door bewoners te stimuleren. De gemeente deed dit omdat de helft van de afvalbakken in de openbare ruimte vanwege de bezuinigingen moest verdwijnen.

Elke bak die geadopteerd wordt krijgt een sticker met de tekst: Deze afvalbak wordt door een bewoner/bewoners geleegd.

Op 11 februari 2021 werd de 150ste afvalbak geadopteerd door Jeroen Boland en Stan Coldewijn uit Velp. Meneer Coldewijn ontving van wethouder Dorus Klomberg een pakket met materialen om de afvalbak te onderhouden en het gebied daaromheen vrij te houden van zwerfafval. En zij openden de adoptieafvalbak.

Jeroen Boland: “Een meisje dat regelmatig speelt in de speeltuin aan het Kemphaanplein vroeg een paar maanden geleden of de afvalbak bij de grote speeltuin terug kon komen. Ik vond het een mooi dat een kind nadenkt over het afval dat zij ziet en mogelijke oplossingen daarvoor. Bij de grote speeltuin ligt regelmatig afval. 

Ik heb de voorwaarden voor adoptie nagezocht en er met verschillende mensen over gesproken. Dat leidde niet direct tot de adoptie van een afvalbak. Toen ik een maand geleden weer veel zwerfafval zoals kapot speelgoed, glas, blikjes en papiertjes, zag liggen, dacht ik: Hier moet wat mee gebeuren! Ik meldde mij aan voor de adoptie omdat ik veilig spelen in een schone omgeving belangrijk vind. Doordat er nu een afvalbak staat, kunnen de kinderen hun afval kwijt en voorkomen we schade bij bijvoorbeeld vogels.”

Veel adoptanten in de gemeente Rheden

Naast afvalbakken in de openbare ruimte kunnen ook hondenpoepbakken, plantsoenbanken en oevers worden geadopteerd. De gemeente Rheden heeft voor de verschillende adoptiemogelijkheden inmiddels erg veel adoptanten en daar is zij heel erg blij mee. Zwerfafval zorgt voor veel ergernis en is slecht voor mens, dier en natuur: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Gooi afval daarom altijd in een openbare vuilnisbak of neem het mee naar huis. Afval op straat en in het groen vergaat vaak heel traag.

Wilt u meer weten over de adoptiemogelijkheden in de gemeente Rheden? Neem dan contact op met de gemeente Rheden via (026) 49 76 911.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen